Nå er Honor 7 vist fram for første gang

Vi kalte forgjengeren årets beste mobilkjøp i fjor.

<strong>NY HONOR:</strong> Huawei har vist frem sin nye Honor 7-telefon. Hvorvidt den kommer til Norge er imidlertid ikke avklart ennå. Foto: HUAWEI/YOUTUBE
NY HONOR: Huawei har vist frem sin nye Honor 7-telefon. Hvorvidt den kommer til Norge er imidlertid ikke avklart ennå. Foto: HUAWEI/YOUTUBE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I desember i fjor testet vi Honor 6; en telefon vi gav svært gode skussmål.

Ytelsen var sammenlignbar med daværende toppmodeller, men prislappen var langt hyggeligere – så hyggelig at vi også trakk den frem som ett av årets beste mobilkjøp i 2014.

Denne uken viste Huawei (som står bak Honor-merkenavnet) frem oppfølgeren på en pressekonferanse i Kina. Nykomlingen heter Honor 7.

Med fingeravtrykk

Blant nyhetene denne gangen finner vi en ny fingeravtrykksensor, som manglet hos forgjengeren.

I likhet med storebror Mate 7 er den plassert på baksiden av telefonen og skal være ytterligere forbedret.

Vi var uansett storfornøyde med den da vi testet Mate 7, der man bare berører feltet for å låse opp telefonen direkte – uten at man trenger å trykke.

Telefonen leveres i tre utgaver – grunnmodellen med 16GB internminne, én variant med støtte for to SIM-kort og en med 64GB internminne. I tillegg kan man utvide lagringsplassen med minnekort. Telefonen blir tilgjengelig både i sort, hvit og gullfarge.

Prisene for de tre modellene i Kina er henholdsvis 1999, 2199 og 2499 yuan, eller fra cirka 2500 til 3200 kroner med dagens kurser.

image: Nå er Honor 7 vist fram for første gang


Bedre kamera

Kameraet skal også være bedre enn tidligere, med oppløsning på 20Mp og autofokus med fasedetektering, som i praksis bør bety at telefonen vil være blant de raskere til å finne riktig fokus.

Skjermstørrelsen er 5,2 tommer og oppløsningen full HD, som gir en pikseltetthet på 424 pr tomme.

Prosessoren er Huaweis egen HiSilicon Kirin 935 med åtte kjerner, den samme som sitter i toppmodellen P8, men som i Honor 7 er klokket enda litt høyere på 2,2GHz (vs 2GHz på P8). Telefonen har også 3GB arbeidsminne (RAM) og batterikapasitet på 3100mAh.

Men kommer den til Norge?

Huawei har solgt godt med Honor 6 i Norge, men vi har ikke klart å få et klart svar fra vår pressekontakt om hvorvidt Honor 7 blir å finne i norske butikkhyller.

– Det er litt tidlig å si, men vi har selvsagt veldig lyst til å få den til Norge med tanke på hvor godt Honor 6 har gjort det, sier Huaweis norske markedssjef, David Stone, til Dinside.

Vi kommer selvsagt til å være på pletten med test av telefonen om Huawei velger å lansere den også i Norge.

NY TELEFON? Her finner du Dinsides mobiltester