Google Assistant i Norge

Nå er Googles smarte assistent på flere telefoner

Sjekk hvilke telefoner som har fått den, og hva du må gjøre for å kunne ta den i bruk.

KLAR: Google Assistant rulles ut til flere gamle og nye Android-telefoner – også i Norge. Men foreløpig kun på engelsk. Foto: Gaute Beckett Holmslet
KLAR: Google Assistant rulles ut til flere gamle og nye Android-telefoner – også i Norge. Men foreløpig kun på engelsk. Foto: Gaute Beckett Holmslet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Google Assistant kom innebygget på Pixel, men inntil nylig var det også bare på denne telefonen du kunne få det.

Nå har imidlertid Googles digitale assistent nådd flere norske telefoner – riktignok bare på engelsk, men den kan i alle fall brukes.

Støtten rulles ut i kjent Android-stil, altså gradvis. Assistant-funksjonen kommer som en oppdatering til Google Play-tjenester.

Klar på (minst) to telefoner

En av de første telefonene som fikk Assistant var Nexus 6P. Dette er ingen overraskelse, ettersom det lenge var Nexus-serien som var Googles «egne» telefoner.

Støtten kom med en oppdatering for et par uker siden, og etter at oppdateringen var installert var det bare å endre språk til engelsk, og så var assistenten klar til bruk.

Nå er også Huaweis nye P10 klar, etter en oppdatering som kom nå nylig. Vi har testet på telefonen vi har her i redaksjonen, og Assistant fungerer etter at du endrer språk til engelsk.

Har du språk satt til norsk får du kun tilgang til Skjermsøk, som viser deg relatert informasjon og relaterte apper og handlinger ved å analysere hva som vises på skjermen din.

Og for ordens skyld – man starter Assistant ved å holde hjemknappen inne et halvt sekund eller der omkring.

Noen flere?

Selv om vi har en del telefoner liggende her i redaksjonen, så har vi ikke tilgang til alle modeller fra alle produsenter.

Vi har sjekket Huawei Mate 9 Pro, LG G5, Sony Xperia XZ og Samsung Galaxy S6 edge+, og ingen av disse har fått Google Assistant i skrivende stund.

Har du en telefon av et annet merke eller modell? Legg gjerne igjen en kommentar i kommentarfeltet og fortell oss og våre lesere om Assistant har kommet til din telefon.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!