Android apper:

Nå er det enklere å slette apper du aldri bruker, eller de som tar mest plass

Play Butikk med bedre oversikt enn før.

NYTT: Nå kan du sortere apper blant annet på når de ble brukt sist, slik at du enkelt kan bla til bunnen og fjerne appene du ikke har brukt på en evighet. Foto: Pål Joakim Pollen
NYTT: Nå kan du sortere apper blant annet på når de ble brukt sist, slik at du enkelt kan bla til bunnen og fjerne appene du ikke har brukt på en evighet. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

iOS-brukere har App Store, mens Android-brukere har Play Butikk; stedet der man kjøper og oppdaterer apper.

I den siste oppdateringen av Play Butikk har Google gjort noen grep som gir deg langt bedre oversikt over dine egne apper.

Dette er altså delen av Play Butikk-appen som du finner ved å trykke på menyknappen øverst til venstre og deretter mine apper og spill.

For å finne dine egne apper og spill, trykker du som markert på bildet over. Skjermdump: Pål Joakim Pollen
For å finne dine egne apper og spill, trykker du som markert på bildet over. Skjermdump: Pål Joakim Pollen Vis mer

Oversiktlige oppdateringer

Skjermbildet er delt i fire faner, og den første, oppdateringer, gir deg en enkel oversikt over hvilke apper som nylig er oppdatert og hvilke som kan oppdateres.

Apper som kan oppdateres er også markert med et datostempel for når denne oppdateringen ble lagt ut, og om du ikke vil oppdatere alle med en gang, kan du trykke enkeltvis på appene du vil oppdatere uten å forlate skjermbildet. Tidligere måtte du her trykke på appen og deretter oppdatere fra det neste skjermbildet.

Lettere å rydde opp

Under installert-fanen finner du en oversikt over alle appene du har på telefonen.

Dersom du begynner å gå tom for ledig plass på telefonen, er det kjekt at du har mulighet til å sortere appene, noe du gjør ved å trykke på sorteringsfeltet øverst til høyre.

Apper kan sorteres både på størrelse og på når de sist ble brukt. Skjermdump: Pål Joakim Pollen
Apper kan sorteres både på størrelse og på når de sist ble brukt. Skjermdump: Pål Joakim Pollen Vis mer

Eksempelvis kan du sortere dem på størrelse for å se appene som tar mest plass på toppen, eller på sist brukt for å få en kronologisk reversert liste over når du brukte appen sist. Blar du til bunnen her, vil du altså se appene du ikke har brukt på lenge, og som det nok vil være god sjans for at du kan fjerne.

De to øvrige fanene, bibliotek og betaversjon, gir deg henholdsvis oversikt over alle apper du har kjøpt/lastet ned og eventuelle apper du er med på å betateste.

PS! Visste du også at Play Butikk har en egen seksjon med apper som ikke er sluppet ennå, men som du kan være blant de første til å prøve?

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!