Snapchat Spectacles til Norge

Nå er brillene klare for Norge også

Åpnet for nettsalg i Europa i dag, og plasserer ut salgsautomater utvalgte steder.

FILMER: I tillegg til å beskytte mot sollys, kan brillene ta opp videoklipp som kan legges ut på Snapchat. Foto: Snap Inc.
FILMER: I tillegg til å beskytte mot sollys, kan brillene ta opp videoklipp som kan legges ut på Snapchat. Foto: Snap Inc. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For noen måneder siden skrev vi at Snapchat-brillene Spectacles kunne kjøpes på nett, men at nordmenn måtte ta noen kreative grep for å få tak i dem.

I dag åpnet imidlertid selskapet for ordinært nettsalg til en rekke europeiske land, inkludert Norge.

– Vi er veldig fornøyd med at Spectacles kommer til Europa nå før sommeren, og gleder oss til å se alle de kreative bruksområdene våre europeiske brukere vil finne, uttaler en talsperson for Snap Inc. i en pressemelding.

I tillegg skal det plasseres ut salgsautomater i et utvalg land, blant annet Storbritannia, Frankrike og Italia. Her er ikke Norge på listen.

GUL: Slik ser en av Snapbot-ene ut, automatene hvor du kan kjøpe Spectacles. Foto: Produsenten
GUL: Slik ser en av Snapbot-ene ut, automatene hvor du kan kjøpe Spectacles. Foto: Produsenten Vis mer

Let og finn

Kampanjen med salgsautomater er samme variant som Snap Inc, selskapet bak Snapchat og Spectacles, kjørte i USA da de lanserte brillene der.

Automatene står på et sted én dag av gangen, før de flyttes til et nytt sted.

Unntaket er noen faste plasseringer ut juni. Det er snakk om tre automater som du finner ved Gare Saint-Lazare (Paris, fra 6. juni), Bikini Berlin (Berlin, fra 6. juni) og London Eye (London, fra 2. juni).

Nordmenn ute på reise i noen av de nevnte landene kan sjekke innom denne nettsiden for å se hvor automatene dukker opp. Kanskje kan du plukke med deg et par?

Ikke billig

Vi nordmenn må altså i all hovedsak forholde oss til Spectacles-nettsiden for å få tak i solbrillene. De har blitt priset til 150 euro, som tilsvarer 1.425 kroner etter dagens kurs.

I tillegg kommer frakt på 10 euro, så du kan plusse på en hundrelapp på totalprisen.

Dersom vi forstår Snap Inc. riktig, er prisene inkludert norsk merverdiavgift, så du slipper å tenke på fortolling. Selskapet skriver følgende i sine salgsvilkår:

«Hvis bestillingen er underlagt merverdiavgift eller andre statlige avgifter, vil dette bli inkludert i prisen som vises i kassen.»

Skulle du likevel ende opp med et fortollingskrav, er det greit å vite at du da kan ha mulighet til å klage inn kravet.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!