Nå blir Spotify overalt

Åpner for å lime inn musikk på nettsteder.

Spotify åpner for stadig nye muligheter for å dele musikk. Her er grunnleggerne av Spotify, Daniel Ek og Martin Lorentzon. Foto: Spotify
Spotify åpner for stadig nye muligheter for å dele musikk. Her er grunnleggerne av Spotify, Daniel Ek og Martin Lorentzon. Foto: SpotifyVis mer

Musikkstreaming-giganten Spotify annonserte i dag noe de kaller Play-knappen:

Tilsynelatende er nyheten enkel, men dette har potensielt stor betydning for hvordan musikk vil bli delt i tiden fremover.

Enklere deling

I utgangspunktet handler det om å kunne lime musikk fra Spotifys enorme bibliotek rett inn i nettsteder eller blogger. Leserne vil da få opp en "widget" som lar deg avspille musikken direkte.

Det har selvsagt eksistert lignende muligheter tidligere, men de har ikke vært så enkelt gjennomført - og Spotify er tross alt ledende når det gjelder musikkutvalg.

Bloggevennlig

Det kreves at du har Spotify-klienten installert på maskinen din. For å lime inn musikk, høyreklikker du på sangen du ønsker å dele ut, og klikker på "copy Spotify URI". Deretter limer du lenken inn på denne siden, og bruker HTML-koden derfra.

Resultatet blir slik:

Du kan også velge å gjøre widgeten større og gjøre enkle tilpasninger med tanke på utseende.

Tjener penger

Spotify gjør også et poeng ut av at å dele musikken på denne måten sørger for at artister får betalt, noe som ikke akkurat er tilfellet hvis man limer inn låter via YouTube eller lignende løsninger.

Du kan lese mer om Spotify Play her.