SkyDrive er blitt vesentlig enklere å bruke. Foto: Bjørn Eirik Loftås
SkyDrive er blitt vesentlig enklere å bruke. Foto: Bjørn Eirik LoftåsVis mer

Nå blir SkyDrive mye bedre

Nettsky-lagring overhales, og er du kjapp får du 25 GB å rutte med.

Det foregår en kamp om nettsky-kundene i disse dager - Google er i ferd med å lansere en ny tjeneste som vil la deg lagre dokumenter på nett, og Microsoft ruller for tiden ut nye funksjoner for sin SkyDrive.

SkyDrive har lenge latt oss lagre dokumenter, bilder og andre filer, på tvers av enheter og via et enkelt web-grensesnitt.

Nå får tjenesten imidlertid langt flere funksjoner, og ikke minst:

I en begrenset periode kan du få 25 GB lagringsplass helt gratis.

Slik får du 25 GB

Alle nye brukere for 7 GB gratis lagring når de logger inn for første gang med sin messenger-ID. Hvis du var registrert på SkyDrive før 22. april må du imidlertid huske å trykke på en tydelig merket lenke for å oppgradere kontoen til 25 GB. Merk deg at dette bare vil gjelde i en begrenset periode, så her gjelder det å være kjapp.

Utover dette blir prisene som følger: For 69 kroner i året får du 20 GB ekstra lagringsplass, og det finnes også flere, mer romslige alternativer, til maksimum 100 GB + gratiskvoten. Dette koster 294 kroner i året.

Maks filstørrelse er forøvrig satt til 2 GB.

Bedre på mobil, men fortsatt ikke offisiell Android-støtte

Microsoft slipper blant annet en dedikert iPad-app, med støtte for Retina-skjermer. iPhone-appen får samtidig også rikere funksjonalitet. Så begge iOS-appene kan nå velge flere bilder som kan lastes opp til nettskyen, dele bilder ut ved å sende en lenke til venner, få bedre oversikt over filene og åpne SkyDrive-filer i andre iOS-apper. Android-støtte er fortsatt ikke lansert.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Samtidig blir SkyDrive-appen for Windows Phone forbedret. Flere av nyhetene tilsvarer iOS, det skal altså være lettere å laste opp bilder rett fra kameraet, og ellers administrere filene dine.

Bakes inn i OS

Ikke nok med det, Microsoft slipper også egne apper for både Windows 7 og Mac OSX, som blir da tettere integrert med operativsystemene. Begge disse er imidlertid fortsatt i testversjoner.

Windows-versjonen betyr at du får en egen SkyDrive-mappe integrert i Utforsker. Vi er i ferd med å teste denne funksjonaliteten, og kommer tilbake med våre synspunkter i egen artikkel.

Her kan du se en video som går gjennom nyhetene: