Nå blir mobilen enda tynnere

Mobilselskaper over hele verden konkurrerer om å lage verdens tynneste mobil. En ny skjerm har gitt Samsung overtaket på rivalene.

Selskapet har allerede vært ekstremt offensive innenfor den syltynne mobiltrenden som bransjen står midt oppi. For noen måneder tilbake kom det som går for å være verdens tynneste mobil. Men det stopper ikke der.

Skjermen er noe av det som tar mest plass i mobilen og det har derfor pågått et kappløp for å få kuttet ned på skjermtykkelsen. LG.Philips annonserte i september at de hadde klart å få skjermtykkelsen ned i 1,3 mm. Noen uker senere kunne Toshiba presentere sin skjerm på 0,99 mm. Nå tar imidlertid Samsung plassen på toppen av seierspallen.

Sparer plass

Mobilprodusentene har stort sett vært nødt til å beskytte skjermene sine med et plastikklag. Problemet har vært at de vanligvis har hatt et mellomrom på to til tre millimeter mellom skjermen og plastikkdekselet. Dette problemet har imidlertid ingeniørene til Samsung overvunnet.

Nå blir mobilen enda tynnere


Den nye i-Lens-prosessen til Samsung fører til at man kan feste et støtbeskyttende gjennomsiktig deksel rett på skjermen. Hele skjermen, inkludert beskyttelsesdeksel, er ikke på mer enn 0,82 med mer, noe som er 0,17 mm mindre enn Toshibas skjerm.

Bra teknologi

Ikke er det snakk om noen dårlig skjerm heller. Skjermen har en oppløsning på 240 x 320 punkter, som gir meget gode skjermbiler. Størrelsen på skjermen er på 2,2 tommer og den har en kontrastrate på 500:1.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge Samsung bør den nye skjermen kunne føre til at mobiltelefonene blir mellom 1,4 og 2,4 mm tynnere fremover. Masseproduksjonen av den nye skjermen starter i andre halvdel av 2007. Hvis dette er tilfelle kan vi kanskje forvente at verdens tynneste mobil kommer i en 4,5 mm-versjon til julesalget 2007.