RYDDIG: HTC Sense 4.0 skal være mer minimalistisk, og spille mer på lag med Android. Dessuten har nå deres Andorid-modeller bare tre knapper nederst, i tråd med Android 4.0s endringer. Her ser du Sense på HTC One S, HTC One X og HTC One V.  Foto: HTC
RYDDIG: HTC Sense 4.0 skal være mer minimalistisk, og spille mer på lag med Android. Dessuten har nå deres Andorid-modeller bare tre knapper nederst, i tråd med Android 4.0s endringer. Her ser du Sense på HTC One S, HTC One X og HTC One V. Foto: HTCVis mer

Nå blir HTC Sense enklere

Færre modeller og mindre rot i Sense.

Da DinSide fikk en sniktitt på HTCs nye toppmodell HTC One X, la vi merke til en gledelig ting: HTC Sense, som er HTC sin egen Android-versjon, har blitt enklere.

"Versjon 4.0 henter mye fra versjon 3.5, og det er positivt i våre øyne, siden 3.5 føltes som en litt lettere og mindre "bloated" versjon enn tidligere" skrev vi.

Dette er langt fra tilfeldig. HTCs produktsjef Kouji Kodera innrømmer nå at Sense har blitt for komplisert de siste årene.

– Fra det opprinnelige Sense til Sense 3.5 la vi til for mange ting. Det orginale konseptet var at det måtte være enkelt og lett å bruke, og vi har beholdt den filosofien. Men over tid har det blitt for rotete, sier Kodera i et intervju med Pocket-lint.

"Litt sense på toppen"

Løsningen på dette problemet skal altså være Sense 4.0, som i tillegg til HTC One X skal leveres med modellene HTC One S og HTC One V. Hva slags eldre modeller som oppgradere til den nye Sense-versjonen er ennå ikke kjent.

– Det har vært mange "ting" i Sense, sier Kodera.

– Til og med på hjemskjermen er det fire eller fem ikoner før brukeren får mulighet til å legge til ting selv. I Sense 4.0 har vi ikke prøvd å forandre alt i Android. Vi beholder mange av elementene fra Android 4.0 ("Ice Cream Sandwich"), samtidig som vi legger til litt Sense på toppen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Her kan du se DinSide prøve HTC One X med nye Sense 4.0:

Færre telefoner

Vi har flere ganger trukket oppgitt på skuldrene over de svært mange modellene selskapet slipper hvert år.

"HTC leker nok med bokstavkjeks på idémøtene sine om dagen, for hakk i hæl på HTC Sensation XE kommer mobilen med så stor skjerm at den sannsynligvis er resultatet av et nachspiel der ingeniører konkurrerte om å komme opp med de mest ekstravagante idéene før de tok drosje hjem" skrev DinSide i testen av HTC Sensation XL.

Men samtidig som HTC Sense blir enklere, skal også selve HTC bli enklere fremover. Nå blir det færre telefoner.

– HTC One-modellene blir hovedfokus dette året. Dere vil høre mindre fra oss, for nå skal vi fokusere på en mindre antall produkter, sier Kodera til Pocket-lint.