Google Fast Pair:

Nå blir det enda enklere å koble til trådløse ørepropper

Du blir automatisk koblet til på alle Android-enhetene dine.

ENKELT: Enheter som støtter Googles Fast Pair-funksjon kan pares like enkelt med Android-telefonen som Airpods gjør med iPhone. Foto: Google
ENKELT: Enheter som støtter Googles Fast Pair-funksjon kan pares like enkelt med Android-telefonen som Airpods gjør med iPhone. Foto: Google Vis mer

En av tingene som imponerte oss mest da vi testet Apple Airpods var hvor enkelt det var å pare de trådløse øreproppene til en iPhone. Så fort de var slått på (i praksis: tatt ut av etuiet), spratt det opp et vindu på telefonen som spurte om vi ville pare dem, og vips, så var det bare å putte dem i ørene.

Ville man så spille musikk fra Mac-en senere, sørget iCloud for at øreproppene automatisk var paret med den også.

Like enkelt fra Google

Google har laget en lignende løsning, som kalles Fast Pair. Også her er det bare å slå på enheten (og eventuelt sette den i paringsmodus), og har du den i nærheten av telefonen, spretter det opp et varsel du kan trykke på for å gjennomføre paringen.

Med andre ord trenger du ikke å gå inn i Bluetooth-menyen i det hele tatt, og dersom enheten har en tilhørende app, får du også tilbud om å laste den ned.

Automatisk oppkobling

Nå har Google oppdatert Fast Pair med en ny funksjon – har du paret en hodetelefon/høyttaler med én enhet, blir den også automatisk paret med alle andre Android-enheter du er logget inn med samme Google-konto på, enten det dreier seg om et nettbrett eller en mobiltelefon.

Kravet er at de kjører Android 6.0 eller nyere. I 2019 kommer også støtte for Chromebook-maskiner.

Ikke så mange foreløpig

Ifølge Android-utviklerbloggen jobber Google med «dusinvis» av produsenter for å støtte fast pair.

Foreløpig er det dog ganske få produkter som støtter funksjonen. Her er listen:

  • Bose Quietcomfort 35 II
  • Libratone Q Adapt on-ear
  • Jaybird Tarah wireless sport
  • Plantronics Voyager 8200
  • Google Pixel buds

Men flere skal det altså bli.