Android Wear 2.0 kommer i februar

Nå blir Android-klokker enda bedre

Fungerer bedre uten telefon, får tastatur og flere nye funksjoner.

NY VERSJON KOMMER: Om et par uker blir en rekke Android-klokker oppdatert, inkludert 2. generasjon Moto 360 (avbildet). Foto: Motorola
NY VERSJON KOMMER: Om et par uker blir en rekke Android-klokker oppdatert, inkludert 2. generasjon Moto 360 (avbildet). Foto: Motorola Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Allerede i fjor sommer viste Google frem den neste store oppdateringen av Android Wear; operativsystemet som brukes i Android-baserte smartklokker.

Og nå, drøyt halvåret senere, ser det ut til at den nye versjonen snart er klar til lansering. Ifølge lekkasje-guru Evan Blass, er 9. februar datoen der den nye versjonen blir rullet ut Android-smartklokkene:

Google har nemlig lagt ut den siste (femte) utviklerversjonen til dem som jobber med sånt, og det betyr at en lansering er nær.

Dette er nytt i Android Wear 2.0

Den nye versjonen av Android Wear er altså nummerert 2.0, som betyr at det er en del større nyheter på gang.

Her er de viktigste:

Støtte for komplikasjoner på urskiven
Dette er en mulighet Apple Watch har allerede. På klokkespråket er en komplikasjon et element på klokka som ikke er relatert til tiden, altså dato, månefase eller hva det måtte være.

MER ENN KLOKKA: I Android Wear 2.0 kan du hente inn informasjon fra tredjeparter for visning direkte på urskiva. Foto: Google/YouTube
MER ENN KLOKKA: I Android Wear 2.0 kan du hente inn informasjon fra tredjeparter for visning direkte på urskiva. Foto: Google/YouTube Vis mer

Her åpnes det for informasjon fra tredjeparter, enten det dreier seg om hvor mange skritt du har tatt i dag, sangen du hører på, antall uleste e-poster, neste avtale i kalenderen eller den slags.

Nye varslinger
Mens varsler på dagens Android Wear vises på hele skjermen, vil de i neste utgave dukke opp a la Facebooks chattebobler på urskriven, altså der man får opp en liten runding med bilde av den som har sendt melding eller lignende. Trykker man, kan man se hele varselet.

NYE VARSLER: Nå tar de ikke opp hele skjermen lenger, men kommer som en chatteboble på urskriven. Foto: Googele/Youtube
NYE VARSLER: Nå tar de ikke opp hele skjermen lenger, men kommer som en chatteboble på urskriven. Foto: Googele/Youtube Vis mer

Frittstående apper og egen app-butikk
Måten du installerer Android Wear-apper på i dag, er at du først laster ned en app på telefonen din, der «klokkedelen» så blir installert på klokka når de to synkroniseres.

I Wear 2.0 får klokkene støtte for frittstående apper, altså der du kan installere dem direkte på klokka. Med det følger også en egen utgave av Play Butikk for klokke-apper.

EGEN APP-BUTIKK: Google Wear 2.0-klokker får en egen app-butikk, der appene kan kjøre direkte på klokka, uten å måtte være knyttet til telefonen. Foto: Google
EGEN APP-BUTIKK: Google Wear 2.0-klokker får en egen app-butikk, der appene kan kjøre direkte på klokka, uten å måtte være knyttet til telefonen. Foto: Google Vis mer

Det er også gode nyheter for iOS-brukere, siden app-utviklerne da kan lage apper, urskiver og den slags som ikke trenger å bli distribuert via Googles app-butikk, og som da også vil fungere om du har iPhone.

Tastatur
Mens du tidligere har kunnet svare på en melding ved å bruke stemmen eller velge blant forhåndsdefinerte svar, kommer det nå full støtte for tastaturer. På Googles medfølgende tastatur kan du både skrive ved å sveipe, eller ved å trykke på knappene, men det blir også støtte for tredjepartstastaturer fra andre.

Via Googles smartsvar-funksjon, kan klokka automatisk foreslå relevante svar på en melding du har mottatt. Foto: Google
Via Googles smartsvar-funksjon, kan klokka automatisk foreslå relevante svar på en melding du har mottatt. Foto: Google Vis mer

Dessuten får Android Wear støtte for Googles smartsvar-funksjon, der kunstig intelligens analyserer meldingen og kommer med foreslåtte svar, som i Googles chatte-app Allo.

Automatisk aktivitetslogging
I Android Wear 2.0 kan klokkene automatisk oppdage hva slags aktivitet man driver med og logge treningssesjonen deretter; for eksempel om man løper eller sykler. Da kan klokka automatisk åpne en relevant app for den slags.

Blir alle klokker oppdatert?

Oppdateringen forventes altså 9. februar («tidlig i februar» er Googles offisielle uttalelse), der det sannsynligvis også blir vist frem et par klokker som da kjører 2.0-utgaven rett ut av boksen.

Mange eksisterende modeller vil også være kompatible med Android Wear-oppdateringen; i hvert fall de av nyere årgang.

The Verge har en liste over modeller som blir oppgradert, og den er gjengitt her:

Moto 360 2. generasjon
Moto 360 Sport

LG Watch Urbane 2nd Edition LTE
LG Watch Urbane
LG G Watch R

Huawei Watch
Huawei Watch Ladies

Asus ZenWatch 2
Asus ZenWatch 3

Tag Heuer Connected

Michael Kors Access Bradshaw Smartwatch
Michael Kors Access Dylan Smartwatch

Polar M600

Casio Smart Outdoor Watch

Nixon Mission

Fossil Q Wander
Fossil Q Marshal
Fossil Q Founder

LES OGSÅ:

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!