35% oppgir i en undersøkelse at de bruker en app på telefonen før de står opp av senga.
35% oppgir i en undersøkelse at de bruker en app på telefonen før de står opp av senga.Vis mer

Én av tre bruker telefonen før de står opp

Og Facebook er den mest populære appen.

En undersøkelse utført av Sony Ericsson viser at så mye som 35% av Android/iPhone-eiere starter én eller flere applikasjoner før de står opp av sengen om morgenen.

Den mest populære applikasjonen som brukes er Facebook, og av de som bruker sosiale nettverk er det hele 18% som sjekker innom Facebook før første fot er plantet i gulvet.

Studien er basert på intervjuer av 80.000 amerikanske brukere.

Videre viser statistikken at smarttelefonen brukes mest rett før og rett etter middag, og at 28% av brukerne hører på musikk på vei til jobb. 20% av brukerne svarer at de spiller på telefonen i senga når de skal legge seg, og hele 26% at de bruker telefonen mens de spiser middag.

Nettbrett nesten like populært som bærbar PC

På spørsmål om hvilken elektronisk duppeditt det neste kjøpet blir, svarer 13% av de kommer til å kjøpe et nettbrett, som er tett opptil 16% som har tenkt til å kjøpe en bærbar PC (19% svarer mobiltelefon).

Minibærbare, derimot, ser ikke ut til å være like populært og får bare 6% av oppslutningen, og det er nesten ingen som har tenkt til å kjøpe seg bærbar spillkonsoll, bærbar mediespiller, MP3-spiller eller GPS-enhet; markeder som nok har opplevd nedgang i salget etter at smarttelefonbruken tok av for fullt. Rundt 20% sier dessuten at smarttelefonen har gjort at de bruker MP3-spillere, kameraer, datamaskiner, digitalkamera og GPS mindre enn før.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Du kan se hele rapporten her (PDF).