Galaxy Tab S3 og Galaxy Book:

Mye gammelt og litt nytt fra Samsung på mobilmessa

To nettbrett var igrunn det de hadde å vise fram av splitter nye produkter for forbrukermarkedet.

Vi besøker Samsung og ser på de nyeste nettbrettene på MWC. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BARCELONA: Med tanke på hvor stor plass de hadde på standen sin, var det uforholdsmessig få nye produkter de kunne vise fram.

De to nettbrettene Galaxy Tab S3 og Galaxy Book er imidlertid helt nye, og vi tok en kjapp kikk på dem. Du kan se en hands on-video i videoen øverst i saken.

Begge nettbrettene kommer med S Pen, som åpner for litt flere funksjoner, eller i hvert fall en annen måte å løse allerede tilgjengelige funksjoner på.

Galaxy Tab S3

Det minste av de to er et tradisjonelt nettbrett som konkurrerer med konkurrentenes storselgere, i den grad du kan kalle noen nettbrett for storselgere.

Så er også Samsung klare på at de ikke ser det store vekstpotensialet i nettbrettmarkedet - Tab S3 skal heller stjele markedsandeler i markedslandskapet slik det er nå.

Tab S3 kommer med HDR - en funksjon vi ser at stadig flere mobilprodusenter hopper på, som for eksempel Sony med sin kommende XZ Premium.

Sonys toppmodell har til gjengjeld 4K skjerm, noe Tab S3 ikke kan skilte med. I stedet har de fått en oppløsning på 2048x1536.

Den kommer i to utgaver: Én med 4G-støtte, og en uten. 4G-versjonen vil få en veiledende utsalgspris på 7.490 kroner, mens Wi-Fi-varianten blir tusenlappen billigere.

Galaxy Book

Det største av nettbrettene skal konkurrere mot Microsofts Surface Pro og Apples iPad Pro. Spesifikasjonsmessig er det lite å si på Samsungs Book, og i løpet av den korte demonstrasjonen vi fikk så det ut til at den løste oppgavene den fikk på en fin måte.

Galaxy Book kommer i to størrelser på 10 og 12 tommer. Den sistnevnte er naturligvis den best utstyrte.

Noen pris hadde de ikke klar, og lanseringstidspunkt er foreløpig ganske uvisst. Ifølge Samsungs norske kontaktperson skal den lanseres «i løpet av 2017».

Den kjentes hendig og grei, uten for mange ekstra gram å dra på. I tillegg til at den vil konkurrere mot Microsofts og Apples nettbrett, vil den nok også kunne lokke dem som egentlig kikker på en ultraportabel bærbar, type Macbook Air.

Den er i alle fall kraftig nok til at den er et reellt alternativ.

Nye VR-briller

Under søndagens pressekonferanse lanserte Samsung også den nye versjonen av Gear VR, med tilhørende håndkontroll.

Denne hadde de ikke med seg slik at de kunne vise den fram, men selve brillene skal være i stor grad de samme som før. Den store forskjellen er altså håndkontrolleren.

Uten noe å se på eller prøve, er det vanskelig å si hva oppdateringen har å si for brukeropplevelsen, men trolig vil det tilføre det innholdet som allerede eksisterer en ny dimensjon, i tillegg til at det selvfølgelig åpner for å løse nytt innhold på en ny måte.

Samsungs kongstanke er uansett at VR-enheter bør baseres på mobile innholdsflater, og ikke stasjonære. Deres argument er at alt innhold bør være på mobilen, siden det er enheten man alltid har med seg.

Andre enheter

I tillegg til de nevnte nyhetene hadde Samsung satt av plass til noen «gamle» kjenninger som ble lansert i 2016.

Gear S3-klokkene lå fremme, og det samme gjorde diverse andre wearables, som aktivitetsarmbåndet Gear Fit 2 og Gear IconX.

De hadde også satt av litt plass til 360-kameraet Gear 360, og den garantert langt dyrere og businessrettede varianten som filmer i 360 3D. Det er denne som har vært kjent som «Project Beyond».

Husk å sjekke ut videoen øverst i saken, hvor vi klår litt på de to nettbrettene Samsung lanserte. Følg oss også videre for flere nyheter fra MWC i Barcelona.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!