Motorola v.66

Vi har testet Motorolas flipp-telefon v66. Lekkert design og ny teknologi. Likevel har vi ikke latt oss overbevise av Motorolas show-off telefon.

Vi tester GPRS-telefoner, og denne gangen har turen kommet til Motorolas designtelefon v.66. Vi har tidligere testet Ericsson T68 og Nokia 8310, som du kan lese mer om i denne artikkelen.

LES OGSÅ:

Ergonomi:

Telefonen har flipp-lokk som gjør at du må åpne og lukke den før og etter bruk. Mange av flipp-telefonene har hatt problemer med et litt slarkete lokk, noe som ikke synes å være tilfelle på v.66. Flipplokket gjør også at telefonen ligger godt mot øret og gir en god vinkel mellom høyttaler og mikrofon.

Taster:

På det lille tastaturet har Motorola klart å presse inn 22 taster, og det uten å ta i bruk hele arealet. At tastene både er små, og ligger i plan med dekselet, gjør også at det er vanskelig å skille dem fra hverandre. En stor mannehånd vil ha problemer med å bruke telefonen.

Tastene sitter tett og er ikke opphevet
Tastene sitter tett og er ikke opphevet Vis mer

I tillegg til nummertaster, finnes et navigeringshjul og taster med forhåndsinnstilte snarveier.

På siden av telefonen sitter volumkontrollen, og en tast som gir direkte tilgang til telefonboken. Dermed kan telefonen greit manøvreres med én hånd.

Skjerm

Skjermen er grå/grønn, med sort skrift. Telefonen har femlinjers display, men to linjer går med til å vise dekningsforhold og snarveier, det vil si at du kun får opp tre tekstlinjer av gangen, for eksempel i en SMS.

Menystyring

Menynavigeringen går raskt, og hovedmenyen er forholdsvis oversiktlig med både tekst og ikoner. Menyene er forholdsvis funksjonelle, men dersom du sammenligner med menyen til Nokia eller Ericsson T68, blir det som å sammenligne Max Payne med Pacman.

Simkortet sitter under dekordekselet, og ikke under batteriet.
Simkortet sitter under dekordekselet, og ikke under batteriet. Vis mer

Batterikapasitet:
Motorola V.66 har en taletid på inntil tre timer, og en standbytid på inntil 125 timer. Dette er langt under hva man bør forvente av en high-end telefon. Til sammenligning har Nokia 8310 2-4/100-390 timer, og Ericsson T68 13/290 timer.

SMS

SMS på Motorola V.66 er en katastrofe. Det er klønete å skrive en melding, selv om telefonen har ordbok, og du må passe på å slette innkommende meldinger med en gang. Telefonen kan nemlig ikke lagre mer enn 15 meldinger.

Funksjoner:

Telefonen har WAP, GPRS over fire kanaler, og fungerer i tre mobilnett, det vil si at du kan bruke den i USA. Utover dette har den ingen spesielle funksjoner, men vi nevner gjerne:

  • Talestyrt oppringning

  • ’Real time clock’ – kan noen fortelle oss hva en ’unrealtime clock’ er?

  • Vibrasjonsvarsling

  • Alarmklokke

  • iTAP ordbok

  • Valutaomregner

  • Kalkulator

  • Spill: Mindblaster, Blackjack og Paddleball, nok en gang kommer assosiasjonene til Packman

Pris:

Telefonen koster rundt 4.900 kroner uten sponsing.

Konklusjon

Telefonen kan sies å være litt morsom fordi den skiller seg litt ut i butikkmonteren, og at folk nok vil legge merke til at du ikke har en mainstream telefon. Flere komplimenter er det egentlig ikke å komme med til denne telefonen. Den er alt for dyr i forhold til hva du får for pengene. Det finnes nok av gode alternative telefoner på markedet til at du burde bruke pengene dine på en Motorola V.66.