Motorola tilbake i Norge

Lover å komme med både mobiler og nettbrett.

TILBAKE: Motorola har laget mange fine mobiler siden de sist var i Norge. Nå blir de tilgjengelige her også.  Foto: Motorola
TILBAKE: Motorola har laget mange fine mobiler siden de sist var i Norge. Nå blir de tilgjengelige her også. Foto: Motorola Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Motorola har kommet og gått på det norske mobilmarkedet.

Teknisk Ukeblad kunne i 2008 fortelle at selskapet igjen trakk seg ut av Norge. Da hadde de allerede rømt landet i 2003, før de kom tilbake i 2005.

Som følge av dette har Motorolas produkter, som Droid og Xoom, ikke vært tilgjengelig gjennom vanlige kanaler i Norge de siste årene.

Men nå gjentar historien seg. Motorola er tilbake.

Første modell ut

- Vi har etablert oss i de fem store europeiske landene. Nå ser vi videre, forteller salgssjef Robin Fransson i Motorola til DinSide.

Neste på listen er Norden, og deriblant Norge.

Derfor har de nettopp lansert sin første modell på mange år her til lands: Motorola Defy. Telefonen markedsføres blant annet av Chess, og DinSide kommer snart tilbake med en test av den robuste modellen som tåler både vann og støt.

Får vi denne Motorola-modellen også blir vi fornøyde!

Nøyaktig hvorfor Motorola valgte å komme tilbake nå, kan ikke Fransson svare på. Men det er ingen hemmelighet at Motorolas Android-produkter de siste årene har blitt langt bedre mottatt enn mange av deres tidligere lanseringer.

"Følger ikke trenden"

- Norden og Norge er et naturlig valg når man ser på markedet her oppe. Vi har et veldig smarttelefon-fokusert marked, og det passer oss bra, gliser Fransson.

ROBUST: Motorola Defy er den første nye Motorola-mobilen på norsk jord. Den skal tåle vann, sand, støt og støv.  Foto: Motorola
ROBUST: Motorola Defy er den første nye Motorola-mobilen på norsk jord. Den skal tåle vann, sand, støt og støv. Foto: Motorola Vis mer


- Vi kjører 100 prosent Android, og legger fokus på mid- og high-peer-produkter. Da blir det nordiske markedet veldig attraktivt.

- Hvordan skal dere klare å gjøre suksess denne gangen?

- Den store forskjellen mellom oss og konkurrentene er at vi kommer med noe unikt. Vi lanserer ikke bare en haug Android-telefoner. Som på for eksempel Defy, har de unike egenskaper. Vi følger ikke bare trenden, vi kommer med noe nytt, og det skal sikre oss suksess, mener Fransson.

Er det HTC han egentlig kritiserer? Nå har de kommet med enda en modell

Xoom kan komme

Når DinSide begynner å fiske etter hva slags Motorola-modeller som skal ut på det norske markedet fremover, blir Fransson en lite snakkesalig svenske.

Vi kan vente oss flere Motorola-lanseringen tidlig i sommer, men nøyaktig når, vil han ikke si. Heller ikke nøyaktig hva vi kan vente oss.

- Men dette blir ikke noe én-produkt-show, lover Fransson.

Også nettbrett skal havne i norske butikkhyller i tiden fremover. DinSide har allerede testet Motorolas Android-nettbrett Xoom, og vi ble imponerte.

Les hvorfor vi ga Android Honeycomb-nettbrettet en femmer på terningen

- Så flere nordmenn kan kanskje få prøve Xoom-en deres snart?

- Det er nærliggende å tro, innrømmer Motorola-sjefen.

Er du glad for å få Motorola tilbake? Eller har du ikke savnet dem? Si din mening under!

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!