Motorola med trådløs lading?

Teaser-video hinter i hvert fall sterkt.

<strong>TRIST:</strong> Denne laderen ser lei seg ut. Kanskje fordi den ikke lenger vil få lade Motorola-produkter?
TRIST: Denne laderen ser lei seg ut. Kanskje fordi den ikke lenger vil få lade Motorola-produkter?Vis mer

Kabler har det ikke blitt færre av med årene. Vi kjøper stadig nye elektroniske duppeditter som krever nok en ladekabel i skuffen, og basert på interessen rundt smarte kabelløsninger, har vi en viss anelse om at de fleste gjerne skulle hatt færre av dem.

I forkant av årets CES-messe har Motorola nå postet en video på YouTube, med tittelen "Stay unplugged". Videoen viser en ladekabel som feller en tåre.

Og ikke bare det – valget av dato, 7. januar, kan umulig være tilfeldig. Det er nemlig datoen da Nikola Tesla døde; mannen som allerede i 1888 tok patent på roterende magnetfelt og lagde den første induksjonsmotoren.

Under ser du videoen:

Det betyr med andre ord at det er stor sannsynlighet for at én av nyhetene fra Motorola på årets CES-messe vil være nye produkter som ikke lades med kabel, men via induksjon.

Det finnes løsninger for dette allerede, som for eksempel Powermat – en matte som kan lade telefonen din; vel å merke må du først pakke den inn i et deksel som kan utnytte magnetismen fra plata. Kanskje vil Motorolas produkter ha dette innbakt slik at du ikke trenger noe mer enn telefonen i seg selv.

Også Palm-telefonene har hatt denne muligheten, der du bare hekter telefonen på en "kloss" for å lade den via magnetisme.

Om Motorola har funnet på noe enda smartere, gjenstår å se.