Motorola Atrix til Norge

Mobiltelefonen som også vil være en bærbar PC.

SPESIELL: Her ser du Atrix i laptop-dockingen. Da sitter man plutselig med noe som befinner seg midt mellom PC og mobil.  Foto: Motorola
SPESIELL: Her ser du Atrix i laptop-dockingen. Da sitter man plutselig med noe som befinner seg midt mellom PC og mobil. Foto: Motorola Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Motorola er tilbake i Norge.

Les også: Lover å komme med både mobiler og nettbrett

Allerede har vi fått mobilen Motorola Defy, som vi ga terningkast fem etter å ha vært på stranden med den.

Les også: Dette er årets strandmobil

Nå kommer det enda en Motorola-telefon til Norge som skiller seg fra mengden: Motorola Atrix.

Under testing

Motorola opplyser til DinSide at Android-modellen vil havne i norske butikker i løpet av oktober, antagelig i midten av måneden. Noen endelig dato er ikke satt ennå.

RASK: Uten docking ser telefonen ut som hvilken som helst annen telefon. En hvilken som helst rask telefon.  Foto: Motorola
RASK: Uten docking ser telefonen ut som hvilken som helst annen telefon. En hvilken som helst rask telefon. Foto: Motorola Vis mer

Atrix vil koste mellom 4.000 og 4.500 kroner, inkludert HDMI- og USB-docking, og fikk hele ni av ti da Engadget testet telefonen.


Også nettbrettet Motorola Xoom skal komme til Norge

Den nordiske versjonen av 4G-telefonen skal nå være under testing, og DinSide blir lovet et testeksemplar så snart testingen er ferdig.

PC + mobil

Ifølge Motorolas markedsføring skal Atrix være "verdens kraftigste telefon", og gi deg "PC-krefter i lommen". Dette skal to prosessorkjerner på én gigahertz hver sørge for.

For å gjøre dette pinlig åpenbart, leveres telefonen med en docking-stasjon som lar deg bruke telefonen som nettopp en PC. Med HDMI-utgangen kan du koble på skjerm, og med fire USB-porter kan du blant annet koble på tastatur.

Vi så telefonen under CES - slik ser det ut

Det selges også en egen laptop-docking med skjerm og tastatur. Dette kan betegnes som en bærbar PC uten innmat – innmaten blir telefonen din.

For å slippe Android 2.x-brukergrensesnittet på en stor skjerm, noe mange har gjort uten særlig suksess før dem, har Motorola en egen Webtop-app som lar deg utnytte skjermplassen bedre. I tillegg leveres telefonen med en egen Firefox-nettleser, som skal gi deg en PC-aktig opplevelse.

Android-forkjemperen Motorola er nå Googles eiendom

Tilbehøret koster opp mot 500 dollar i USA, så hvorvidt det faktisk er verdt det i forhold til å kjøpe en egen PC får vi vente å se. Ifølge Engadget-testen ser svaret ut til å være "nei", mens videoen under er langt mer positiv.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer