Motorola Atrix til Norge

Mobiltelefonen som også vil være en bærbar PC.

SPESIELL: Her ser du Atrix i laptop-dockingen. Da sitter man plutselig med noe som befinner seg midt mellom PC og mobil.  Foto: Motorola
SPESIELL: Her ser du Atrix i laptop-dockingen. Da sitter man plutselig med noe som befinner seg midt mellom PC og mobil. Foto: Motorola Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Motorola er tilbake i Norge.

Les også: Lover å komme med både mobiler og nettbrett

Allerede har vi fått mobilen Motorola Defy, som vi ga terningkast fem etter å ha vært på stranden med den.

Les også: Dette er årets strandmobil

Nå kommer det enda en Motorola-telefon til Norge som skiller seg fra mengden: Motorola Atrix.

Under testing

Motorola opplyser til DinSide at Android-modellen vil havne i norske butikker i løpet av oktober, antagelig i midten av måneden. Noen endelig dato er ikke satt ennå.

RASK: Uten docking ser telefonen ut som hvilken som helst annen telefon. En hvilken som helst rask telefon.  Foto: Motorola
RASK: Uten docking ser telefonen ut som hvilken som helst annen telefon. En hvilken som helst rask telefon. Foto: Motorola Vis mer

Atrix vil koste mellom 4.000 og 4.500 kroner, inkludert HDMI- og USB-docking, og fikk hele ni av ti da Engadget testet telefonen.


Også nettbrettet Motorola Xoom skal komme til Norge

Den nordiske versjonen av 4G-telefonen skal nå være under testing, og DinSide blir lovet et testeksemplar så snart testingen er ferdig.

PC + mobil

Ifølge Motorolas markedsføring skal Atrix være "verdens kraftigste telefon", og gi deg "PC-krefter i lommen". Dette skal to prosessorkjerner på én gigahertz hver sørge for.

For å gjøre dette pinlig åpenbart, leveres telefonen med en docking-stasjon som lar deg bruke telefonen som nettopp en PC. Med HDMI-utgangen kan du koble på skjerm, og med fire USB-porter kan du blant annet koble på tastatur.

Vi så telefonen under CES - slik ser det ut

Det selges også en egen laptop-docking med skjerm og tastatur. Dette kan betegnes som en bærbar PC uten innmat – innmaten blir telefonen din.

For å slippe Android 2.x-brukergrensesnittet på en stor skjerm, noe mange har gjort uten særlig suksess før dem, har Motorola en egen Webtop-app som lar deg utnytte skjermplassen bedre. I tillegg leveres telefonen med en egen Firefox-nettleser, som skal gi deg en PC-aktig opplevelse.

Android-forkjemperen Motorola er nå Googles eiendom

Tilbehøret koster opp mot 500 dollar i USA, så hvorvidt det faktisk er verdt det i forhold til å kjøpe en egen PC får vi vente å se. Ifølge Engadget-testen ser svaret ut til å være "nei", mens videoen under er langt mer positiv.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!