Møt hverandre med Jink

Kjekk app deler posisjonen din midlertidig.

<strong>LETT Å MØTES:</strong> Med appen Jink kan begge parter se hverandre på kartet. Foto: GREENHOUSE APPS
LETT Å MØTES: Med appen Jink kan begge parter se hverandre på kartet. Foto: GREENHOUSE APPSVis mer

For snart fire år siden skrev vi om den umåtelig kjekke appen Glympse, som lar deg dele posisjonen din midlertidig med en annen.

Den har jeg brukt mang en gang når jeg har vært på vei til et sted, og mange har latt seg imponere (selv i 2014) over hvor elegant den fungerer. Mottakeren får opp lenke til et kart der min posisjon oppdateres i sanntid, og jeg kan selv velge hvor lenge jeg vil at mottakeren skal se min posisjon.

Glympse fungerer fint når man skal møte noen som befinner seg på ett sted, men noen ganger beveger begge parter seg, og da er Jink en bedre løsning.

Les også: Slik lagrer du Google-kartet på telefonen

Flere deler posisjonen

Jink er foreløpig i betautgave, men ser ut til å virke fint for det. Jink-kontoen er koblet til telefonnummeret ditt, så første gang du bruker den må du bekrefte en PIN-kode du får på SMS, på samme måte som du må med Viber og Whatsapp.

Når det er gjort, kan du kjapt se hvilke venner som allerede bruker Jink, som for mitt tilfelle ikke var noen, men det er jeg vant til.

Hadde jeg hatt noen Jink-venner jeg skulle møte et sted, kunne jeg i hvert fall ha sendt dem en Jink, og så får begge parter se hverandre på et kart. Underveis kan man sende meldinger til hverandre, og delingen opphører automatisk når partene er på samme sted.

Enkel i bruk

SMART: For ikke å bruke for mye batteri, har Jink automatiske funksjoner som slår av delingen.
SMART: For ikke å bruke for mye batteri, har Jink automatiske funksjoner som slår av delingen. Vis mer


En Jink sendes med et par trykk, så appen er også ganske bilvennlig dersom du for eksempel skal si i fra at du snart er hjemme til middag.

Det er også mulig å «Jinke» med flere, og om du sender en Jink til en som ikke har appen, får vedkommende en lenke på SMS til å laste den ned.

Du finner Jink-appen her:
Jink for Android (Google Play, gratis)
Jink for iOS (App Store, gratis)

Les også: Her er Googles nye geografispill