Photovine er Googles nye bildesamfunn.
Photovine er Googles nye bildesamfunn.Vis mer

Morsom fotolek med Photovine

Google-selskap med gratis app.

Google-eide Slide har nå åpnet dørene slik at alle kan bruke Photovine; en sosial fotoapp med en snedig vri.

Skjønt, applikasjonen er ironisk nok bare tilgjengelig for iOS (Google står bak Android, ikke sant?) og foreløpig kun for amerikanske brukere.

Derfor trenger du en amerikansk iTunes-konto om du har lyst til å prøve.

Slik får du amerikansk iTunes-konto

Morsom fotolek med Photovine


Ta bilder til ulike emner

Konseptet er at brukerne tar bilder innefor såkalte vines, eller vinranker om vi skal bruke norsk (men det ser litt corny ut, så vi holder oss til vines). Du tar et bilde og begynner å skrive tittelen. Dersom det allerede finnes vines som samsvarer med det du skriver, kan du enten poste bildet i en av disse, eller opprette en ny.

Altså - som et eksempel: Du nyter en Strawberry Daiquiri på balkongen og tar et bilde av den. Så begynner du å skrive "drink", og deretter vises "my favorite drink", "what I am drinking right now" og andre aktuelle vines, hvor du velger å poste bildet i sistnevnte. Det gjør også mange andre brukere, og dermed kan du bla i bilder fra andre for å se hva de drikker akkurat nå.

Les også: Fantastiske 360-bilder med Photosynth for iPhone

Morsom fotolek med Photovine


Det er selvsagt også mulig å begynne i den andre enden, og bla igjennom ulike vines for å finne en du kan bidra til. Eksempler er "Sunset", "Breakfast of Champions", "Vegas", "View from my office desk" og "Coffee".

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sosialt

Selvsagt er alt på plass hva gjelder sosiale muligheter. Du kan bli venner med andre brukere slik at du ser bildene de poster, og du kan dele dine kreasjoner på Twitter og Facebook (du kan også lete etter andre Photovine-brukere som du er venner med på Facebook eller følger på Twitter). Hvis du vil kan du godt bruke en annen kameraapplikasjon for å ta bilder og hente dem fra telefonen i stedet.

Fem fine fotoapps for iPhone

Morsom fotolek med Photovine


I tillegg er det mulig å kommentere hverandres bilder, like dem ved å trykke hjerteknappen og sende hverandre bilder. Finner du en vine du synes er spennende, kan du også velge å følge med på den, som et slags bokmerke.

Som du ser av skjermbildene er Photovine en riktig så delikat applikasjon hva angår brukergrensesnittet, og en Android-utgave skal etter sigende være under utvikling.

Vi må også nevne at Photovine er pussig likt Piictu, som byr på omtrent nøyaktig det samme, men som er tilgjengelig også i Norge.

Lenker:
Photovine (US App Store, gratis)
Piictu (App Store, gratis)

Se også følgende videosnutt som forklarer konseptet: