Moobitalk: En annerledes handsfree-løsning

Til salgs, til tross for særdeles svak Kickstarter-oppslutning.

<strong>PÅ BELTET:</strong> Moobitalk er en handsfreeløsning som klipses på sikkerhetsbeltet i bilen. Foto: MOOBITALK
PÅ BELTET: Moobitalk er en handsfreeløsning som klipses på sikkerhetsbeltet i bilen. Foto: MOOBITALKVis mer

Som så mange oppstartsbedrifter søkte Moobitalk lykken på folkefinansieringstjenesten Kickstarter for å utvikle sin handsfree-løsning til mobiltelefoner.

Det ble med håpet – selskapet ba om 34.000 britiske pund, men klarte bare å lande 109 pund, eller en drøy tusenlapp. Dermed ble ingen av de ni kredittkortene som backet prosjektet belastet.

I salg allikevel

Selv om Kickstarter-suksessen uteble, kan man nå kjøpe Moobitalk. Dette er en høyst utradisjonell handsfreeløsning til bruk i bil, som du fester på setebeltet med en enkel klips-funksjon.

FEM FARGER: Moobitalk fås i fem farger; deriblant lilla.
FEM FARGER: Moobitalk fås i fem farger; deriblant lilla. Vis mer


Når telefonen ringer kan du besvare den, sette på høyttaleren og så klistre skjermen fast i Moobitalk-enheten, som har en rekke små sugekopper som holder telefonen fast.

Mens du snakker får du med andre ord ikke brukt telefonen, men det skal man jo strengt tatt ikke gjøre mens man kjører bil uansett.

LES OGSÅ: SMS i bil er like farlig som promillekjøring

– Den är lite i vägen

Svenske Eva Wieselgren i Gøteborgsposten har testet Moobitalk og synes den fungerer ganske greit.

En ulempe er imidlertid at man må flytte den når man skal gå ut av bilen så ikke setebeltet blir hengende og slenge. Etter en ukes bruk sitter telefonen fortsatt som støpt til enheten, som for øvrig kan rengjøres ved å bruke en teip for å dra av støvet.

Produktet kan kjøpes for 249 kroner fra nettsidene til Moobitalk.

Hva synes du? Ser dette ut som en ålreit løsning, eller ville du heller ha gått for et headsett? Vi hører fra deg i kommentarfeltet under.

LES OGSÅ: Våre erfaringer med Kickstarter