Modemet har USB-kontakt som kan felles inn Foto: Samsung
Modemet har USB-kontakt som kan felles inn Foto: SamsungVis mer

Modem for alt

Ønsker du den beste forbindelsen? Nå får du alt i ett!

I desember 2009 åpnet Netcom verdens første kommersielle 4G-nett i Oslo og Stockholm. For å kunne bruke denne løsningen måtte du ha et eget modem fra Samsung, som bare støttet 4G. Netcom leverte derfor to enheter i abonnementet, og du måtte selv plugge inn og ut de forskjellige modemene etter behov.

Vi testet 4G forbindelsen i denne tidlige fasen, og oppnådde imponerende hastigheter. Den var mange ganger høyere enn vår ADSL-forbindelse fra Telenor, som bare har et foreldet ledningsnett å tilby. Men vi hadde også problemer med utstyr og programvaren når vi forsøkte å være oppkoblet 24/7. Dessuten var det en begrensning i datamengden man kunne laste ned pr måned.

Du kan lese våre artikler her .

Alt i samme modem


Nå leverer Netcom et nytt Samsung-modem, som støtter alle nett. 2G og 3G eller turbohastighet med 4G er nå langt enklere å håndtere i praksis. Vekslingen mellom 2G og 3G skjer helt automatisk, men foreløpig må du selv velge når du skal bytte til 4G.

Siden 4G-dekningen foreløpig er begrenset til Oslo og Stockholm er dette ikke noe stort problem. I løpet av året vil bli dekningen bli utvidet til Trondheim, Stavanger og Bergen. I Sverige er det de 25 største byene og feriestedene som står for tur. Danmark og Finland vil også få dekning i løpet av 2011.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det nye modemet kan brukes på PC-er med XP SP2, Vista eller Windows 7, samt Intel-baserte Mac'er med OS X 10.5 og 10.6.