Mobiltelefonen er den nye lommeboka

Konseptvideo viser hvordan Google Wallet kan fungere i hverdagen.

Det er ikke sikkert det er veldig mange år frem i tid før mobiltelefonen i stor grad erstatter lommeboka.

Spesielt etter introduksjonen av NFC - Near Field Communication, som muliggjør kommunikasjon mellom to enheter som holdes få centimeter unna hverandre.

Les mer: Dette er Near Field Communication (NFC)

Tidligere i år lanserte Google konseptet Google Wallet, som gjør telefonen til en lommebok. Tjenesten er ennå ikke lansert, men er sannsynligvis ikke veldig langt unna; i hvert fall på amerikansk jord. Der har Google innledet samarbeid med Mastercard og Citibank, slik at kort fra disse selskapene kan lagres på telefonen og belastes når du betaler via telefonen.

I tillegg er det også mulig å fylle opp Google-kontoen sin og betale direkte fra denne.

Google Wallet er ikke bare en løsning for å betale, men tilbyr også butikker å opprette lojalitetsbonuser (f.eks. hver 10. kaffe er gratis), og dette holdes da styr på av Google. Du kan også bruke teknologien for å få rabatter, eller for å se spesielle tilbud i nærheten.

Kvitteringer, billetter …

Videre er det også tenkt at Google Wallet kan erstatte alt det andre som ligger i lommeboka, slik at den også kan inneholde kvitteringer, boardingkort til flyturen, billetter etc.

Ved lansering vil en god del forhandlere allerede være klare til å ta i mot betaling via Google Wallet, blant annet Macy's, Toys'R'us, Foot Locker og Subway.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Under ser du en video som viser hvordan Google Wallet kan fungere i hverdagen:

Vil du ta del i dette i fremtiden, er det altså viktig å skaffe seg en telefon som støtter NFC. I det norske markedet er det ikke mange modeller foreløpig som støtter teknologien; annet enn Google Nexus S, ZTE Skate, Nokia C7 og et par Blackberry-telefoner, samt kommende Nokia N9.

Men vi skal vel ikke se bort i fra at NFC nå vil bli å finne i stadig flere telefoner.