Mobiltelefon, Windows og MP3-spiller i ett

Business or pleasure? Nå kan du kombinere begge deler i ett og samme apparat.

Det er den franske mobilprodusenten Sagem som står bak det nye kombiapparatet som gjør at du både har mobiltelefon, Windows-basert PDA (PocketPC) og MP3-spiller – blant annet.

PDA-delen i Sagem WA 3050 gir deg som er avhengig av rask, skriftlig kommunikasjon tilgang til Internett, WAP, SMS og e-post. I tillegg har den kalender, adressebok (kan synkroniseres med Outlook) og Windows Pocket Word og Pocket Excel.

WA 3050 har en høyoppløselig trykkfølsom skjerm (240*320 piksler), men den viser dessverre ikke farger. Prosessoren er sterk med sine 206 MHz, og standard minne er 16 MB (kan bygges ut). Den veier så vidt under 200 gram og er med målene 13*8*1.6 cm forholdsvis nett.

Batteriet har en standby-tid på hele 200 timer og snakketid på mellom 3.5 og 5 timer. Bruker du PDA-delen skal du kunne holde på i 20 timer før batteriet må lades opp.

Fullverdig mobil

Mobiltelefonen er dualband (900/1800), har vibratorfunksjon og handsfreefunksjon med høyttaler. Den har opptaks- og konferansemuligheter og når noen ringer deg får du opp informasjon om vedkommende fra kontaktregisteret. Denne informasjonen kan synkroniseres med Outlook ved hjelp av USB, seriell- eller infrarød port. Telefonen kan oppgraderes til GPRS for de få av oss som har tatt det i bruk.

Artikkelen fortsetter under annonsen

WA3050 leveres med stereo ørepropper med mikrofon, seriellkabel, CD-ROM og lader, og kan bestilles ved å ta kontakt med Sagem. Prisen er stiv, hele 8205 kroner (£620) må du ut med. På den annen side; dersom du slipper unna med å kjøpe ett apparat i stedet for (minst) to er det kanskje ikke så verst? Vi har ikke hørt om noen norsk importør på nåværende tidspunkt.

Har du allerede en iPaq som du kan ringe med?

Det finnes allerede flere håndholdte PCer som kan brukes som mobiltelefon, men de krever at du supplerer dem med et kort av typen Nokia Phone Card eller lignende. Fordi de i utgangspunktet er en PDA er de også ofte større enn den omtalte modellen fra Sagem. Det finnes også mobiltelefoner med forenklede PDA-funksjoner. Se for øvrig DinSides test av håndholdte PCer for rimeligere alternativer.

Vi har ikke testet produktet, men dersom reklamen holder hva den lover ser vi dette som et morsomt og nyttig alternativ for å minke antall dupeditter vi må drasse rundt på. Så lenge du har litt ekstra penger liggende da riktignok.