Mobilprodusenter sinte på Apple

Kaller angrepene uakseptable.

Flere mobilprodusenter har ufrivillig blitt trukket inn i saken om det mye omtalte antenneproblemet ved iPhone 4. Under Steve Jobs' haste-pressekonferanse fredag ble det blant annet hevdet at problemet ikke var iPhone-spesifikt, men knyttet til de fleste smartmobiler. Han trakk fram flere modeller fra blant andre HTC, BlackBerry og Nokia, som han hevdet hadde samme problem - hvis man holder telefonen på en spesiell måte.

Ikke uventet har konkurrentene reagert sterkt på Jobs' uttalelser, og flere av dem går nå til motmæle mot påstandene.

Les også: - Slik løser du antenneproblemet

- Uakseptabelt

BlackBerry-produsent Research In Motion (RIM) er blant dem som er opprørt over at Apple trekker sammenligninger mot deres telefoner, og kaller stuntet en klassisk avledningsmanøver og helt uakseptabelt. I en kommentar fra RIMs talspersoner Mike Lazaridis og Jim Balsillie kommer det blant annet fram at BlackBerry-kunder kan være sikre på at de ikke behøver gummideksel for å være sikret optimal signalstyrke.

- Apple har tatt noen spesifikke designavgjørelser, og bør ta ansvar for disse istedenfor å trekke RIM og andre i en situasjon som vedgår Apple alene, sier de to til magasinet Pocket-lint.com.

Ikke-eksisterende problem?

HTC, som også fikk gjennomgå av Jobs, avviser kritikken og hevder at kun 0,016% av supporthenvendelsene fra kundene som har kjøpt den aktuelle telefonen som Apple viste til, har dreid seg om antenneproblemer. Det er langt færre enn iPhone 4 sine 0,55%.

Nokia er heller ikke fornøyde, og i en offisiell uttalelse legges det vekt på at de har lang erfaring med interne antenner, og plasserer den alltid slik at signalstyrken ikke påvirkes negativt av hvordan man holder telefonen. Selskapet har laget interne antenner i mobiltelefoner siden modellen Nokia 8810 ble lansert i 1998.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kilder: Winfuture.de, Engadget, Pocket-lint.

Les også: Tester bekrefter antenneproblem på iPhone 4

Debatten er fjernet fra denne saken på grunn av gjentatte personangrep