Mobilnissens kuleste gaver

Nå er det drøye to uker til jul og selv far begynner å få hastverk med å få unnagjort julehandelen. Her er de heteste tipsene til mobilgaver under treet.

For mobilnissen har vært innom redaksjonen og fortalt oss hvilke mobiltelefoner, og ikke minst hvilket tilleggsutstyr han har fokusert på i år. Det er få ting som har blitt like livsviktig som mobilen de siste åra, samtidig som det har et preg av luksus.

Men å finne de riktige mobilene eller det riktige ekstrautstyret til å legge under treet er ingen lett oppgave. Vi har derfor kategorisert julenissens tips slik at man lett kan finne det man trenger til hele familien.

Prisene har vi funnet ved å sammenligne flere priser i de største nettbutikkene her til lands. Det betyr ofte at den kan koste noen kroner mer om du går i butikken på hjørnet. Allikevel bør det ikke være de store variasjonene.

Så til det viktigste ? gavelisten:

Til ungdommen

Helt øverst på listen setter vi Sony Ericsson W800i. Den enormt populære Walkman-mobilen har blitt revet ut av butikkhyllene i hele høst. Forhåpentligvis har Sony Ericsson klart å bunkre opp nok nå i desember måned.

Sony Ericsson W800i er musikkmobilen alle vil ha Foto: Per Ervland Vis mer


Dette er en av de litt dyrere mobilene vi anbefaler og til snaue 3 500 kroner er det ingen billig gave. Allikevel kan vi garantere store smil hvis man velger å gi bort denne mobilen. Stikkord er MP3-spiller, to megapikselkamera, minnekort, kult design og god lyd.

Et annet og litt billigere alternativ er Sony Ericsson W550i. Denne musikkmobilen koster litt i overkant av 2 500 kroner. Den er ikke like god som storebroren, siden den mangler minnekort (men har 256 MB internminne) og ?bare? har 1,3 megapikselkamera. Allikevel synes vi faktisk kulhetsfaktoren er hakket høyere her.

Den rimelige designmobilen J300 vil bli en hit blant de yngste Vis mer


For de yngste

Er du ute etter en kul mobiltelefon til den yngste i huset er Sony Ericsson J300 et meget godt alternativ. Den tilbyr ikke de beste teknologiske funksjonen, siden den mangler både kamera og MP3-spiller. For de yngste kan imidlertid de kule spillene, spreke fargene og fete designet være mer enn nok. Den har også muligheten til å bytte deksler. Prisen ligger på omtrent 1 000 kroner.

Nokia 2652 kan være et annet alternativ. Den har heller ikke så mye å by på rent teknologisk sett, men her har Nokia også satt fokus på design. Prisen er i likhet med J300 ganske lav. Den ligger på rundt 900 kroner.

Supermobilen Nokia N70 har fått plass til "alt" i en liten og stilig pakke Foto: Per Ervland Vis mer


Til far

Har du lyst til å gi far en skikkelig mobil, men en han allikevel ikke trenger å skamme seg over å vise frem er Nokia N70 tingen. En skikkelig proffmobil i en lekker pakke med gode muligheter til utvidelse, godt kamera og 3G. Den koster da også litt. Man må ha igjen omtrent 4 200 kroner i gavebudsjettet for å ha råd til denne.

Motorola Razr V3 har vært en skikkelig populær modell blant forretningsmenn det siste året. Denne syltynne mobilen oser luksus og har kommet ned i en meget akseptabel pris. Kun 2 400 kroner er ikke galt for en mobil som kan det meste.

i-mate JasJar (går også under navnet Qtek 9000) har alt, også en hissig pris på over 8 000 kroner Foto: Per Ervland Vis mer


Tror man far er på utkikk etter en skikkelig kraftkar samtidig som prisen ikke er vesentlig vil vi på det sterkeste anbefale Qtek 9000 (går også under navnet i-mate JasJar). Denne mobilen til rundt 8 300 kroner har og kan alt. I tillegg er den utstyrt med det suverene operativsystemet Windows Mobile.

Til mor

Er man ute etter en mobiltelefon som mor kan være fornøyd med kan Nokia 6230i være en vinner. Denne mobilen til omtrent 2 400 kroner har det man trenger av funksjoner og har et klassisk design som Nokia har fått mye skryt for. Megapikselkamera, MP3-spiller og minnekort er stikkord i forhold til denne mobilen.

Samsung D600E er oppfølgeren til fjorårets kjempesuksess Foto: Per Ervland Vis mer


En litt nyere og kulere modell er Samsung D600E. Dette er oppfølgeren til D500 som i fjor ble kåret til verdens beste mobil. Den er imidlertid en del dyrere med en pris på over 3 700 kroner, men den er utstyrt med to megapikselkamera og TV-tilkobling.

Kult ekstrautstyr

Men det er ikke bare mobiltelefoner som er viktig. Etter hvert som funksjonaliteten har blitt bedre og bedre krever det mer av lagringskapasiteten. Derfor kan minnekort være en perfekt gave til mobilfanatikeren. Sandisk Memory Stick Pro Duo med én gigabyte til Sony Ericssons mobiler koster litt under tusenlappen, mens Nokia MU-12 MMCmobile på 512 megabyte koster litt over fem hundre kroner.

Her er musikksettet Nokia MP3 Music Kit (inkluderer ikke mobilen) som gjør mobilen til en nesten fullverdig MP3-mobil Foto: Per Ervland Vis mer


Vet du at mottakeren har en Nokia-mobil med Series 60 og MP3-funksjonalitet kan kanskje Nokia MP3 Music Kit være en god idé. Dette gjør mobilen til en nesten fullverdig musikkmobil med enkel overføring, stort minne og gode hodetelefoner. Prisen ligger på rundt 1 000 kroner.

Med Sony Ericsson MMV-200 Media Viewer kan du sende mobilbildene trådløst til TV-en Vis mer


Sony Ericsson Media Viewer MMV-200 er perfekt for de som vil bruke mobilen som sitt lille mediesenter. Kobler man MMV-200 til stereoanlegget eller TV-en kan man nemlig sende musikk, bilder og film direkte til disse. Prisen er rundt 1 000 kroner.

God Jul!

Det er selvsagt mye annet mobilsnacks der ute som kan være gode gaver. Et litt billigere tips kan være deksler til mobiltelefoner eller håndfrisett. Uansett, en mobil gave vil garantert falle i smak. God Jul!