Apple og Samsung dominerer mobilbransjen fullstendig. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
Apple og Samsung dominerer mobilbransjen fullstendig. Foto: PÅL JOAKIM OLSENVis mer

Mobilgigantene tar alt

Massive tall for Apple og Samsung.

Det er ingen hemmelighet at Samsung og Apple er blant verdens største mobilleverandører, og ferske tall bekrefter at det er knapt noe profitt igjen til de andre produsentene.

Full dominans

Begge selskapene hadde rekordinntjening i løpet av første kvartal 2012, og i følge analytikere dominerer de to markedet i så stor grad at det er vanskelig for andre produsenter å finne marginer.

Apple skal, i følge analytikerne i Raymond James, stå for 80 prosent av overskuddet i mobilindustrien, mens Samsung har de resterende 20 prosentene.

Farlig for konkurrentene

Det betyr at det er lite penger igjen til konkurrerende produsenter, som følgelig kan ha vanskeligheter med å finansiere utvikling og markedsføring av sine telefoner.

Og tallene er enorme: Apple tjente 11,6 milliarder dollar i løpet av første kvartal 2012, mens Samsung tjente inn 4,5 milliarder - selskapets beste resultat noensinne.

Eksperter antar at mindre produsenter, som Huawei og ZTE, vil oppleve å få økt interesse fra Microsoft og Google, som vil lete etter nye maskinvarepartnere.

Samsung vil forøvrig vise frem sin nyeste Galaxy-mobil i London denne uken, og den massive interessen i forkant tyder på at selskapet ikke kommer til å miste grepet med det første.

Flere ferske mobilsaker fra DinSide.no