MobileSyncBrowser - ta vare på iPhone-meldingene

Smart program gjør det til en lek å lagre dem på PC-en.

Javisst kan du eksportere meldingene dine. Dette er vår favorittmetode. Foto: Bjørn Eirik Loftås
Javisst kan du eksportere meldingene dine. Dette er vår favorittmetode. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du tekst-samtaler du gjerne skulle tatt vare på - for evig, helt uavhengig av hvilken mobiltelefon du bruker om x antall år? Da er det flere metoder du kan bruke, men dagens tips er vår favoritt. Dette er en smart løsning som rett og slett eksporterer SMS-er, iMessages og MMS fra iPhone til en HTML-fil som du kan lagre på PC-en din og åpne i nettleseren når du vil.

Enkel framgangsmåte

Programmet vi snakker om heter MobileSyncBrowser, og er veldig enkelt å bruke. Først skal du sikkerhetskopiere telefonen din via iTunes. Deretter kan du koble fra telefonen, siden programmet jobber direkte mot sikkerhetskopien.

Installer MobileSyncBrowser på PC-en, og start programmet. Straks vil programmet finne sikkerhetskopien selv. Og som du ser - MobileSyncBrowser finner mer enn bare meldingene dine, og kan eksportere både kontakter, oppgaver, og bilder, med mer:

image: MobileSyncBrowser - ta vare på iPhone-meldingene


Vi skal konsentrere oss om meldinger denne gangen, og ved å dobbelklikke på "Messages" får vi opp den samme strukturen som vi er vant med, der meldingene er sortert i samtaler:

image: MobileSyncBrowser - ta vare på iPhone-meldingene


Dobbelklikker vi på samtalen vi ønsker å sikkerhetskopiere, ser vi det kjente grensesnittet som vi kjenner fra iPhone:

image: MobileSyncBrowser - ta vare på iPhone-meldingene


Trykk på Export-knappen, og velg HTML-format (du kan også velge tekst-format, men da mister du alle formateringene). HTML-filen inneholder alle formateringer, og bilder blir også bakt inn i selve HTML-filen. Det betyr at hele samtalen blir liggende i én og samme fil. Lagre filen på et egnet sted, for eksempel i Mine Dokumenter.

Du kan nå åpne HTML-filen i nettleseren på PC-en, og den vil se slik ut:

image: MobileSyncBrowser - ta vare på iPhone-meldingene


Her finner du programmet

MobileSyncBrowser kan brukes gratis, men da er det begrenset hvor mye informasjon du kan eksportere. Trenger du kun å eksportere meldinger og telefonhistorikk, koster programmet 61 kroner. Fullversjonen med alle funksjonene koster 121 kroner.

Du finner mer informasjon og kan laste ned programmet fra denne siden. En Mac-versjon finnes også.

Flere ferske mobilsaker fra DinSide

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!