Mobile World Congress 2012

Vi er på plass på verdens største mobilmesse i Barcelona. Og Samsung har tjuvstartet.

Slik ser det ut på utsiden av messeområdet i Barcelona. Dessverre får vi ikke lov til å gå inn før i morgen. Foto: Pål Joakim Olsen
Slik ser det ut på utsiden av messeområdet i Barcelona. Dessverre får vi ikke lov til å gå inn før i morgen. Foto: Pål Joakim Olsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

i Barcelona: I morgen åpner dørene til årets utgave av Mobile World Congress, der det tradisjonen tro vil bli produktlanseringer i stor stil.

Vi har allerede hentet pressebeviset og prøvde oss på en spansk en for å titte litt i ettermiddag, men en stødig, flat hånd og ordene "no press today" fikk oss til å skrinlegge planene om å kuppe alle nyhetene.

Uansett – allerede i kveld braker det løs med pressekonferanser fra både Sony, HTC og Huawei, og mandag morgen lover Nokia at de har store nyheter på gang.

Avtaleboken er også velfylt, så regn med godt med mobilnyheter og annet på DinSide de neste dagene. Er du ekstra ivrig, kan du til og med bokmerke samlesiden for MWC 2012-saker.

Mobile World Congress 2012


…og Samsung har allerede tjuvstartet

Dagen før messen åpner har Samsung allerede avslørt to nye produkter. En ny versjon av Samsung Galaxy Tab 10.1 er Samsung Galaxy Tab 2 (10.1); altså på samme måte som Galaxy Tab 2 (7.0), som ble lansert forleden dag.

Det nye nettbrettet er ikke veldig forskjellig fra forgjengeren, der forskjellen først og fremst er at toeren nå har fått støtte for minnekort slik at du kan ha med deg ekstra mye film på ferieturen. Skjermstørrelse, -oppløsning og -type er den samme, og prosessor, arbeidsminne etc ser også ut til å være det samme som før.

Dog vil denne utgaven selges med den nye Android-versjonen Ice cream sandwich, som også blir å finne i de eldre utgavene snart.

Interessant er også Samsung Galaxy Beam; en mobiltelefon med innebygd projektor som kan tegne opp et femti tommer stort bilde på veggen. Lysstyrken er, forståelig nok, ikke allverden (15 lumen), så det forutsetter sannsynligvis at rommet er nokså mørkt, men ideen er spennende.

Mobile World Congress 2012


Ellers er Galaxy Beam relativt "standard" spesifisert med 1GHz prosessor og Android v2.3. Den er naturlig nok også litt tykkere enn normalt og måler 12,5mm over midjen.

Vi regner med å få tatt en nærmere titt på begge disse og mange fler når messen åpner i morgen. Har du ønsker om hva vi bør ta en ekstra stor titt på, hører vi fra deg i kommentarfeltet under.

Flere ferske saker fra MWC 2012

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer