MixRadio – 35 millioner sanger gratis

Lærer seg hva du liker, men du får ikke velge sang selv.

<strong>HVA LIKER DU?</strong> Mat MixRadio med informasjon, og så får du tilgang til musikk skreddersydd din smak. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
HVA LIKER DU? Mat MixRadio med informasjon, og så får du tilgang til musikk skreddersydd din smak. Foto: PÅL JOAKIM OLSENVis mer

Selv om det er mange iOS- og Android-apper som ikke finnes på Windows Phone, har Microsofts mobile operativsystem også sine egne, eksklusive godbiter.

Blant dem var MixRadio; en musikktjeneste med et bibliotek på 35 millioner sanger som er helt gratis å bruke. Som navnet tilsier er det imidlertid snakk om en «radio»-tjeneste; altså der du ikke selv kan velge spesifikt hvilken sang du vil høre på.

Denne uka ble tjenesten lansert også for iOS og Android.

LES OGSÅ: Slik får du best mulig lyd når du strømmer musikk

Tilpasser seg din smak

LÆRER SEG HVA DU LIKER: Sett hjerte på artistene du liker, og så tilpasses MixRadio etter dine preferanser.
LÆRER SEG HVA DU LIKER: Sett hjerte på artistene du liker, og så tilpasses MixRadio etter dine preferanser. Vis mer


Når du starter tjenesten første gang, kan du hjelpe den litt på vei med tanke på å vite hva slags musikk du liker. Du velger først hvilke sjangre du liker blant et dusin alternativer, og deretter trykker du på artister du liker av de som dukker opp.

For hvert trykk vil det også dukke opp relaterte artister, men du velger selv når du vil gi deg med å «trene opp» tjenesten.

Vil du hoppe rett i det, kan du så starte din personlig tilpassede radio, hvorpå tjenesten vil servere deg musikk den antar at du vil like. Hele veien kan du så «hjerte» en sang om du liker den, eller det motsatte om du ikke liker den. Disse trykkene vil så påvirke hva slags musikk du får høre i fremtiden.

LES OGSÅ: Prøve noe annet? Slik flytter du spillelistene

Ferdige mikser

Det finnes en drøss av ferdige mikser å boltre seg i (over 10.000 i følge nettsidene), enten du er på jakt etter 80-tallets største hits eller trenger musikk til joggeturen. Disse er satt sammen av musikkeksperter fra hele verden, og noen ganger fra kjente artister.

Om du vil kan du også angi én eller flere artister for så å få en egen miks med sanger fra disse, samt beslektede artister. Dette ser ut til å fungere ganske likt som radiofunksjonen i Spotify, og drives så vidt oss bekjent av den samme musikkdatabasen, Echo Nest, som ble kjøpt opp av Spotify i fjor.

Lagre mikser på telefonen

FRAKOBLET: MixRadio tilbyr deg å lagre inntil fire mikser på telefonen slik at du kan lytte til dem uten å bruke mobildata.
FRAKOBLET: MixRadio tilbyr deg å lagre inntil fire mikser på telefonen slik at du kan lytte til dem uten å bruke mobildata. Vis mer


Det er også kjekt å kunne laste ned slike spillelister til offline-lytting, slik at du slipper å bruke mobildata på å høre musikk. Du kan lagre inntil fire slike mikser, og de blir da mulig å lytte til offline i 30 dager før du må hente dem på ny.

Denne muligheten er for eksempel ikke tilgjengelig i gratisutgaven av Spotify, men krever der at du er betalende medlem.

LES OGSÅ: Slik tar du med strømme-musikken på ferie

En begrensning hos MixRadio er imidlertid at du bare kan hoppe over seks sanger pr time, men du kan fint bytte til en annen miks selv om du har brukt dem opp, og da nullstilles denne telleren. Innimellom vises det også reklame i appen i form av 15-sekunderssnutter mellom låtene.

Vil du prøve tjenesten, finner du appene her:

MixRadio for Android (Play Butikk, gratis)
MixRadio for iOS (App Store, gratis)
MixRadio for Windows Phone (Windows Phone store, gratis)

PS! Har du en Windows Phone-telefon, er appen sannsynligvis allerede forhåndsinstallert på telefonen din.