Med GPRS-telefonen R600 håper Ericsson å kapre noen av Nokias ungdomskunder.
Med GPRS-telefonen R600 håper Ericsson å kapre noen av Nokias ungdomskunder.Vis mer

Minimalt fra Ericsson

Ericsson lanserte i dag to nye mobiltelefoner - den lille T66 og GPRS-telefonen R600.

R600 skal bli ungdommenes GPRS-telefon. Med valgfri farge på det store displayet, innebygget antenne, mulighet for EMS(tekstmeldinger med bilde og lyd) og mobilt chat, skal Ericsson kapre kunder fra Nokia med deres 3310 og 3330. Telefonen kommer i to farger, champagne eller isblå. Farget på displayet kan endres og være enten grønt, rødt eller orange. For å underbygge ungdomsprofilen er telefonen også utstyrt med fire spill: Erix, Catcher, Pathy og Ripple.

Telefonen er forholdsvis liten med målene : 105 x 45 x 20 mm og en vekt på kun 80 gram. Den har opptil seks dagers standby-tid, men bare 2-4 timers taletid.

R600 kommer til Norge i fjerde kvartal og kommer til å være noe billigere enn den tidligere lanserte T65.

Verdens minste?

Lett å miste?
Ericsson T66 er blant verdens desidert minste mobiltelefoner Vis mer

Den andre nyheten fra Ericssons hovedkvarter var i går lanseringen av mobilprodusentens hittil minste mobiltelefon. Den er ikke større enn et kredittkort, og bærer modellbetegnelsen T66.

T66 er ikke så mye mer enn nok en liten mobiltelefon. Den har verken GPRS, Bluetooth eller fargeskjerm. Men, for all del, vi liker da små telefoner. T66 føyer seg dermed inn i rekken av designtelefoner, og vil hovedsakelig konkurrere mot nye Nokia 8310 som kommer snart. Vekten er minimale 59 gram, og de fysiske målene 92 x 41 x 18.5 mm er brukt fornuftig. De to nye telefonene har fått like stor skjerm med fem linjers display.

Telefonen har ikke GPRS, men WAP versjon 1.2.1 og mulighet for EMS.

Les om T65, T68 og EMS her

Nokia har også lansert to nye telefoner. Du kan også lese mer om nyhetene fra Nokia.

Våre undersøkelser viser at GPRS kan være utrolig dyrt. Les mer om svinedyre GPRS