Microsofts Pocket PC er lansert!

Onsdag lanserte Microsoft sin nyhet på håndholdt-fronten: Pocket PC. Programvarene fra Microsoft skal inkludere spennende nyheter, og flere store maskinvare-produsenter støtter Microsofts satsing.

Microsoft har i lengre tid måttet se at Palm, og andre produkter som benytter operativsystemet Palm OS, har ligget foran dem på markedet for PDAer (digitale personlige assistenter). Microsofts operativsystem for PDAer, Windows CE, har ikke oppnådd samme popularitet...

Men Microsoft gir seg ikke, og selskapet har tatt opp kampen med sin nysatsing: konseptet/programvarepakken Pocket PC, som også er Windows CE-basert.

Pocket PC lanseres i dag på Grand Central Station i New York City, hvor de fire maskinvareprodusentene Hewlett.Packard Co., Casio Inc., Compaq Computer Corp. og Symbol Systems Inc. også vil vise frem sine modeller som støtter Pocket PC, i følge ZD Net.

Programvare med spennende varianter

Microsoft legger ikke skjul på at de forsøker å slå Palm. Les bare hva de sier på sine egne nettsider, i sin markedsføring av Pocket PC (oversatt til norsk av oss):

”Pocket PCene er ikke bare enkle personlige digitale assistenter (PDA) som den populære Palm Pilot. ... Pocket PCen gir kunder muligheten til å gjøre mer av hva de virkelig trenger å gjøre mens de er borte fra skrivebordene sine.”

Hva er så nytt med Pocket PC?

For det første skal Pocket PCene være utrustet med teknologien som Microsoft kaller ClearType, som skal gi klar og tydelig skrift på Pocket PCens skjerm. Du kan lese mer bl.a. om dette i vår tidligere artikkel, Microsoft viser lomme-PC.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I tillegg er Pocket PC utstyrt med en rekke programmer, og noen av disse er spennende løsninger for PDAer:

 • Pocket Outlook skal gi deg funksjoner lik de du får på andre PDAer: adressebok, kalender, huskeliste og notater.
 • Pocket Internet Explorer er en egen PDA-utgave av den velkjente nettleseren. Den skal gi deg tilgangen til hvilket som helst nettsted (i motsetning til hva du får på andre PDAer, i følge Microsoft).
 • Business Productivity-programmene skal gi deg tilgang til de samme jobbverktøyene du har på kontoret; Pocket PC inkluderer Pocket-versjoner av Outlook Inbox, Microsoft Word og Microsoft Excel. Du kan sende og motta eposter, ha tilgang til server-foldere for å arkivere eposten din, se på og endre vedlegg samt åpne Web-sider gjennom URL-adresser som ligger i eposter.
 • Microsoft Reader skal gi deg muligheten til å lese elektroniske bøker. På Pocket PC skal gjengivelsen av teksten være nesten lik kvaliteten på tekst på papir, i følge Microsoft. Når Pocket PC kommer i salg, skal det være hundrevis av eBook-titler for Microsoft Reader på markedet, i følge Microsoft.
 • Windows Media Player skal kunne spille musikkfiler i både Windows Media-formatet og MP3-formatet.
 • Microsoft Expedia Pocket Streets er kanskje ikke så aktuelt for oss i Norge, men med gir deg i alle fall muligheten til å laste ned kart på Pocket PCen og markere de stedene du måtte ønske. Kanskje ekstra hjelpsomt hvis du drar på USA-ferie?
 • Modeller fra flere produsenter

  Flere kjente maskinvareprodusenter støtter opp om Microsofts Pocket PC. Og de fleste modellene som skal vises frem i dag skal kunne gi deg trådløs Internett-tilknytning – via mobiltelefon.

  Hewlett-Packard vil annonsere tre nye modeller i sin Jornada-serie, og alle tre vil støtte fullversjoner av Pocket PC. To av modellene (540 og 545) vil ha 16 MB internminne, mens 548 vil ha 32 MB internminne, i følge amerikanske ZD Net.

  Microsofts Pocket PC er lansert!

  I tillegg skal Casio introdusere flere nye Cassiopea-modeller, med bedret batterilevetid og opp til 32 MB internminne, skriver ZD Net. Et stykke frem i tid vil Casio, i samarbeid med Siemens og Vodafone, også lansere en PDA som i tillegg kan brukes som mobiltelefon og som kan gi deg trådløs Internett-tilknytning. Denne modellen ble lansert på CeBIT, og du kan lese vår tidligere omtale i artikkelen Siemens og Casio med PDA som gjør alt!

  Compaqs nye iPaq skal ta over etter selskapets nåværende PDA-serie, Aero. De nye iPac-modellene, som kommer i salg i USA i juni, vil ha opptil 32 MB internminne og vil bli like tynne som nåværende Aero 1500, i følge ZD Net. Aero 1500 med Pocket PC skal være klar for salg umiddelbart.

  I tillegg skal Symbol Systems annonsere flere nye modeller i dag, skriver ZD Net.

  Hvis du sjekker på Microsofts hjemmeside, skal du, i følge Microsoft, finne oppdatert informasjon etter hvert som Pocket PC lanseres i USA i dag.

  (Kilder: Microsoft og ZD Net)