Microsoft viser lomme-PC

På torsdag viste Microsoft frem en splitter ny lomme-PC med en ny teknologi for å øke lesbarhet på skjermen og innebygget Word og Excel. Den er også klargjort for elektroniske bøker med tekst eller lyd, og legges ut for salg i juni i USA.

Microsoft viser lomme-PC

Markedet for lommedata er sterkt voksende, og Microsoft ser nok ikke med helt blide øyne på at Palm Computing og andre selger så godt som de gjør. Så langt har Microsofts satsning med Windows CE ikke vært noen stor suksess, men nå ønsker selskapet å puste liv i satstningen med å lansere en splitter ny lomme-PC.

Målgruppen er alle de som bruker Palm Pilot eller Psion, og som dermed ikke betaler lisenspenger til Microsoft fordi disse enhetene ikke bruker Windows.

Enheten inneholder selvsagt en komplett pakke med tidsplanleggerfunksjoner, men det er egentlig ikke det som gjør den spennende.

Topp lesbarhet?

På Comdex 98 annonserte Bill Gates for første gang teknologien ClearType, som øker lesbarheten på LCD-skjermer med nesten 300% via programvare. Denne teknologien er på plass i den nye lomme-PCen, og Microsoft mener dette fungerer så godt at du kan bruke den til å lese bøker. Bøkene kan lastes ned over Internett, og leses med en egen programvare i enheten.

Enheten har også teknologi fra selskapet Audible.com for å laste ned lydbøker fra nettet som du kan få lest opp. Trenger du enda mer underholdning, kan du også spille av MP3-filer eller Windows mediafiler på enheten.

I tillegg er det "lommeutgaver" av Word og Excel, men det er enda ikke kjent om du kan importere og eksportere til fullversjonene uten noen form for ekstraarbeid.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Enheten vil også inneholde en mindre utgave av Internet Explorer, tilpasset Windows CE.

Basisutgaven vil koste 199 dollar i USA, men for å få alle godsakene må du ut med litt mer. Den endelige prisen på topputgaven er enda ikke kjent.