Microsoft Tag

Ta bilde med mobilen – kom rett til en nettside.

<strong>OFFLINE MØTER ONLINE: </strong>Microsofts nye konsept - strekkoder du kan knipse med mobiltelefonen.
OFFLINE MØTER ONLINE: Microsofts nye konsept - strekkoder du kan knipse med mobiltelefonen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

2-dimensjonale strekkoder er for så vidt ingenting nytt, og spesielt i Japan har dette lenge vært populært.

Konseptet går ut på at man kan lage spesielle strekkoder som kan leses av med en mobiltelefon, og som tar deg direkte til en URL; det være seg en vanlig nettside, et album i iTunes Music Store, en YouTube-film eller lignende.

Her til lands har det foreløpig vært få av dem - det eneste undertegnede har bitt seg merke i, er reklameplakater for Fanta rundt om i Oslo.

Microsoft med egne strekkoder

Muligens får dette konseptet et løft nå som også Microsoft blir med. Deres konsept, Microsoft Tag, er nettopp kommet i betastadiet, der alle kan prøve både å lage og scanne "strekkoder".

image: Microsoft Tag


Til høyre har jeg laget en tag som tar deg til mitt elektroniske visittkort hos Retaggr dersom du knipser et bilde av det med mobiltelefonen; vel å merke dersom du gjør det gjennom et egnet program.

Les også: 10 mobil-egenskaper vi savner

Programmet finnes for de aller fleste telefoner (Microsoft har listen), og alt du trenger å gjøre er å peke nettleseren på telefonen din til http://gettag.mobi. Nettsiden oppdager hvilken telefon du har, og lar deg laste ned riktig versjon.

Når du har fått fatt på programmet, kan du prøve å knipse bildet over for å sjekke at det fungerer.

Du kan også lage egne tagsMicrosoft Tag, og har du en Windows Live ID fra før, kan du bruke denne for å logge inn. Å lage en tag er enkelt - du angir bare navn, URL, hvor lenge du vil at den skal vare (evig er mulig) og deretter kan få den i ønsket format; enten som et bilde du kan bruke på web eller som en PDF du kan skrive ut. Det finnes også muligheter for å lage taggen din litt mer skreddersydd slik at den tar utgangspunkt i et bilde, for eksempel.

Har du laget en tag selv, kan du også se statistikk over hvor mange som har knipset den og når.

URL: http://tag.microsoft.com/