Microsoft Office gratis for iOS og Android

Nå trenger du ikke lenger abonnement så lenge du er privatbruker.

<strong>GRATIS:</strong> Nå trenger du ikke lenger å være Office365-abonnent for å bruke Office-programmene på iOS og Android. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
GRATIS: Nå trenger du ikke lenger å være Office365-abonnent for å bruke Office-programmene på iOS og Android. Foto: PÅL JOAKIM OLSENVis mer

For snart to år siden gjorde Microsoft en vri på den velkjente Office-pakken.

Eie til leie

Der man tidligere kjøpte programmene (og måtte betale for å oppgradere), gikk Microsoft over til en utleiemodell der man heller betaler et månedlig eller årlig beløp for å leie programvaren, men der man også alltid har siste versjon.

Abonnementsmodellen kalles Office365, og nylig annonserte Microsoft at Office365-abonnenter i tillegg fikk ubegrenset lagringsplass i Microsofts nettskyløsning, Onedrive.

Apper har blitt gratis

Office-programmene er ikke bare tilgjengelig på PC og Mac. De finnes også på de mobile operativsystemene – Windows Phone, iOS og Android. Til nå har det kun vært mulig å bruke dem på iOS og Android til å lese filer om du ikke har vært Office365-abonnent, men nå har Microsoft endret på det:

iOS- og Android-utgavene av Office-programmene har nemlig blitt helt gratis å bruke. Det inkluderer også redigering av dokumenter.

PRESENTASJON: Med Powerpoint kan du blant annet se notater mens du kjører presentasjon, samt tegne direkte på presentasjonen fra telefonen.
PRESENTASJON: Med Powerpoint kan du blant annet se notater mens du kjører presentasjon, samt tegne direkte på presentasjonen fra telefonen. Vis mer


iPhone-utgaven har dessuten fått mer funksjonalitet fra iPad-utgaven (den var tidligere mye enklere), og Microsoft kommer også med en egen utgave for Android-nettbrett i løpet av noen måneder. Interesserte kan melde seg på beta-versjonen.

Støtter Dropbox

Forleden dag annonserte dessuten Microsoft og Dropbox et partnerskap, der Dropbox-støtte blir innlemmet i Office-pakken, slik at man også kan lagre og åpne dokumenter direkte til og fra Dropbox.

Den nye ordningen gjelder imidlertid kun for privatbrukere. For business-brukere (som bruker business-utgaver av OneDrive eller Dropbox) kreves det fortsatt et Office365-abonnement for å kunne redigere filer som er lagret i disse nettskyløsningene.

Den nye ordningen kan nok antas å være et resultat av at det etter hvert har kommet mange gratisløsninger på markedet, for eksempel iWork-pakken fra Apple og Googles nettkontorpakke Google Dokumenter.

Interessant er det uansett at Microsoft nå tilbyr dette gratis til iOS- og Android-brukere når gratis Office-pakke har vært ett av kjøpsargumentene for å velge en Windows Phone-telefon.

Så vidt vi kan se er ikke de nye appene tilgjengelig i Google Play-butikken ennå, men du finner dem alle i App Store:

Microsoft Word for iOS (App store, gratis)
Microsoft Excel for iOS (App store, gratis)
Microsoft Powerpoint for iOS (App store, gratis)

Les også: Gratis kontorpakke til Windows