<strong>GRATIS:</strong> Nå trenger du ikke lenger å være Office365-abonnent for å bruke Office-programmene på iOS og Android. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
GRATIS: Nå trenger du ikke lenger å være Office365-abonnent for å bruke Office-programmene på iOS og Android. Foto: PÅL JOAKIM OLSENVis mer

Microsoft Office gratis for iOS og Android

Nå trenger du ikke lenger abonnement så lenge du er privatbruker.

For snart to år siden gjorde Microsoft en vri på den velkjente Office-pakken.

Eie til leie

Der man tidligere kjøpte programmene (og måtte betale for å oppgradere), gikk Microsoft over til en utleiemodell der man heller betaler et månedlig eller årlig beløp for å leie programvaren, men der man også alltid har siste versjon.

Abonnementsmodellen kalles Office365, og nylig annonserte Microsoft at Office365-abonnenter i tillegg fikk ubegrenset lagringsplass i Microsofts nettskyløsning, Onedrive.

Apper har blitt gratis

Office-programmene er ikke bare tilgjengelig på PC og Mac. De finnes også på de mobile operativsystemene – Windows Phone, iOS og Android. Til nå har det kun vært mulig å bruke dem på iOS og Android til å lese filer om du ikke har vært Office365-abonnent, men nå har Microsoft endret på det:

iOS- og Android-utgavene av Office-programmene har nemlig blitt helt gratis å bruke. Det inkluderer også redigering av dokumenter.

PRESENTASJON: Med Powerpoint kan du blant annet se notater mens du kjører presentasjon, samt tegne direkte på presentasjonen fra telefonen.
PRESENTASJON: Med Powerpoint kan du blant annet se notater mens du kjører presentasjon, samt tegne direkte på presentasjonen fra telefonen. Vis mer


iPhone-utgaven har dessuten fått mer funksjonalitet fra iPad-utgaven (den var tidligere mye enklere), og Microsoft kommer også med en egen utgave for Android-nettbrett i løpet av noen måneder. Interesserte kan melde seg på beta-versjonen.

Støtter Dropbox

Forleden dag annonserte dessuten Microsoft og Dropbox et partnerskap, der Dropbox-støtte blir innlemmet i Office-pakken, slik at man også kan lagre og åpne dokumenter direkte til og fra Dropbox.

Den nye ordningen gjelder imidlertid kun for privatbrukere. For business-brukere (som bruker business-utgaver av OneDrive eller Dropbox) kreves det fortsatt et Office365-abonnement for å kunne redigere filer som er lagret i disse nettskyløsningene.

Den nye ordningen kan nok antas å være et resultat av at det etter hvert har kommet mange gratisløsninger på markedet, for eksempel iWork-pakken fra Apple og Googles nettkontorpakke Google Dokumenter.

Interessant er det uansett at Microsoft nå tilbyr dette gratis til iOS- og Android-brukere når gratis Office-pakke har vært ett av kjøpsargumentene for å velge en Windows Phone-telefon.

Så vidt vi kan se er ikke de nye appene tilgjengelig i Google Play-butikken ennå, men du finner dem alle i App Store:

Microsoft Word for iOS (App store, gratis)
Microsoft Excel for iOS (App store, gratis)
Microsoft Powerpoint for iOS (App store, gratis)

Les også: Gratis kontorpakke til Windows