Microsoft legger ned Android-prosjekt

«Project Astoria» skulle gjøre det mulig å overføre Android-apper til Windows Mobile.

<B>KNUST DRØM</B>: Det blir likevel ikke mulig å kjøre Android-apper på Windows Mobile. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS
KNUST DRØM: Det blir likevel ikke mulig å kjøre Android-apper på Windows Mobile. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Microsoft sliter i motbakke med sin mobilsatsing om dagen, og salget av deres Lumia-serie stuper. Det har fått mange til å spekulere i om systemet i det hele tatt har noen framtid, i et mobilmarked som domineres totalt av Android- og iOS-mobiler.

LES OGSÅ: Slik får du Android-varsler på PC-en

Skulle gjøre det enklere for utviklere

En av de store utfordringene for Microsoft har vært at flere av de viktigste appene har glimret med sitt fravær, for eksempel Snapchat og samtlige apper fra Google.

Under fjorårets Build-utviklerkonferanse annonserte imidlertid selskapet flere prosjekter som skulle gjøre det mulig for utviklerne å lage Windows Mobile-apper fra andre systemer, med svært enkle håndgrep.

«Project Astoria» var ett av disse prosjektene. Det skulle gjøre det mulig å porte Android-apper til Windows Mobile. Det gikk imidlertid ikke lang tid før aktiviteten på nettsidene knyttet til prosjektet stilnet, og snart fulgte spekulasjonene om at «Project Astoria» var i ferd med å bli lagt ned.

LES TESTEN: Microsofts nye flaggskip Lumia 950XL

Microsoft bekrefter

I går kom den endelige bekreftelsen fra Microsoft i selskapets offisielle Windows-blogg:

«Vi annonserte også Windows Bridge for Android («Project Astoria») på Build i fjor, og noen av dere har spurt om status på prosjektet. Vi fikk mange tilbakemeldinger om at det var unødvendig å ha to teknologier for å overføre kode fra mobiloperativsystemer til Windows, og at valget mellom dem kunne være forvirrende. Vi har derfor bestemt oss for heretter å fokusere på Windows Bridge for iOS, og gjøre det mulig å overføre iOS-koden til alle Windows 10-enheter, inkludert Xbox og PC-er. De av dere som har brukt tid på å utforske Android Bridge, bør absolutt ta en titt på iOS Bridge og Xamarin.»

Xamarin er en løsning Microsoft nettopp har kjøpt, som gjør det mulig for utviklere å lage apper for både iOS, Android og Windows ut fra samme kodebase i programmeringsspråket C#.

LES OGSÅ:
Nå faller mobilsalget
Sony lanserte helt ny mobilfamilie