Microsoft lanserer Kin One og Kin Two

Mobiltelefoner for den sosiale generasjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vi har allerede sett Microsoft demonstrere Windows Phone 7, der sosiale nettverk (Facebook, Twitter etc.) står i sentrum.

For bare få timer siden avduket selskapet Kin One og Kin Two; to mobiltelefoner laget av Sharp (som også lagde Dangers Sidekick, du vet - den alle Hollywoodkjendisene hadde før iPhone kom?).

Og fra bildene ser det ut til at Microsoft har vært ganske utradisjonelle hva utseende og funksjonalitet angår.

Begge telefonene er såkalte sliders, der tastaturet er gjemt under selve skjermen når du ikke bruker det.

Kin One er ganske liten når tastaturet er gjemt bak skjermen.
Kin One er ganske liten når tastaturet er gjemt bak skjermen. Vis mer


Kin One er den minste av de to, med 4GB innebygd minne, 5 megapikslers kamera, QVGA-oppløsning (320x240 piksler) og med fullt tastatur. Kin Two er noe større der tastaturet skyves ut fra den lengste siden av skjermen (altså blir den stående i landskapsmodus), som har HVGA-oppløsning (480x320 piksler), og der internminnet er økt til 8GB. Kameraet på Kin Two har 8mp-oppløsning og telefonen kan også filme med HD-oppløsning.

Kin Two har bredere skjerm og tastatur, og betjenes derfor med to hender.
Kin Two har bredere skjerm og tastatur, og betjenes derfor med to hender. Vis mer


Bilder og video i nettskyen

Trådløst nettverk, Bluetooth og 3G er, som seg hør og bør, på plass på begge telefoner, og det finnes også en nettleser. Bilder og video du tar med telefonene blir automatisk lastet opp til Microsofts tjenere, så det kun blir liggende lavtoppløselige bilder på telefonen, og der resten hentes ned dersom du vil forstørre bildet (musikk, derimot, lagres på telefonen). Det skal også nevnes at skjermene er kapasitive og støtter multitouch (der du kan bruke to fingre for å zoome og ut inn, for eksempel).

Litt oppsiktsvekkende er det derimot at Microsoft ikke har valgt å åpne for tredjepartsprogramvare, så å ta opp kampen mot iPhone og App Store er dermed ikke på agendaen.

Dog er telefonene kompatible med Zune Pass, en Spotify-lignende musikktjeneste. I tillegg har både One og Two innebygd FM-radio og kan også synkroniseres mot iTunes.

Oppsiktsvekkende grensesnitt

Fra videoen du skal få se lenger ned, må vi innrømme at grensesnittet ser ganske snasent ut, der informasjon fra Facebook, Twitter, RSS-feeder og andre ting pushes til telefonen kontinuerlig. Dette har Microsoft valgt å kalle Kin Loop.

I tillegg finnes det en grønn prikk som alltid vises på skjermen, Kin Spot, som gjør at du kan dele alle elementer med en hvilken som helst kontakt ved å dra elementer og kontakter over den grønne prikken, og der du deretter velger om du vil dele pr SMS eller e-post. Telefonene sorterer vennene dine basert på hvem du interagerer mest med, og via Kin Studio kan du bruke PC-en og se på bildene du har tatt, administrere kontakter osv.

Engadget var til stede på presentasjonen og filmet litt i det Kin-telefonene ble demonstrert for de fremmøtte:


Kin One og Two blir tilgjengelige i USA i mai, der Verizon er operatør. Vodaphone står for distribusjonen i Europa, men om og eventuelt når den kommer til Norge, vites ikke.

Hva synes du? Ser Kin ut til å være et spennende konsept? Vi hører fra deg i debatten under.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!