Microsoft Hyperlapse lager timelapse-videoer

Tilgjengelig både for Android og Windows Phone.

<strong>FORTFILM:</strong> Med Microsofts nye Hyperlapse-app kan du lage stabile timelapse-videoer på Android og Windows Phone. Foto: MICROSOFT
FORTFILM: Med Microsofts nye Hyperlapse-app kan du lage stabile timelapse-videoer på Android og Windows Phone. Foto: MICROSOFT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da iOS 8 ble sluppet i fjor høst, fikk Apples medfølgende kameraapp muligheten til å filme såkalte «timelapse»-videoer; altså det motsatte av saktefilm der videoen heller spilles av raskere.

Også bildedelingstjenesten Instagram kom med en tilsvarende app for iOS i fjor høst – Hyperlapse. Den drar i tillegg nytte av gyroskopet i telefonen, slik at videoene blir stabiliserte og hakker mindre.

LES MER: Timelapse – det nye store innen mobilvideo

Ny app fra Microsoft

Microsoft har nå sluppet sin variant, også den kalt Hyperlapse. Appen er tilgjengelig både for Android og Windows Phone, men foreløpig ikke for iOS, nettopp fordi det var de to nevnte operativsystemene som manglet en slik app.

Selskapet bruker avanserte algoritmer for å stabilisere videoen og gjenkjenner også ansikter i videoen, slik at de holdes så stabile som mulig.

Kan gjøres på eksisterende videoer

Unikt ved Microsofts løsning er at du også kan gjøre om en eksisterende video til en timelapse-video. Dette gjøres ved å rekonstruere en tredimensjonal kamerabane, og Microsofts algoritmer sørger så for å fylle inn manglende enkeltbilder i videoen for å gjøre den så myk som mulig.

Du er altså ikke nødt til å bruke Microsofts app når du spiller inn videoen.

LES OGSÅ: Nå er det livestream-krig

Under ser du eksempelvideo fra Microsoft:

Vi har også gjort et lite forsøk med Android-utgaven, der vi med vilje prøvde å være litt ekstra ustødige på hånda og tråkke litt ekstra hardt. Videoen spilles av med åtte ganger så høy hastighet som det den ble spilt inn i:

Se video: Dinside prøver Microsoft Hyperlapse

Det er for øvrig mulig å lage Hyperlapse-videoer opp til 32x avspillingshastighet, og du kan lagre flere versjoner av den samme videoen.

Avansert Windows-utgave

Mer avanserte brukere kan i disse dager prøve ut Hyperlapse Pro for Windows. Prøveversjonen setter på et vannmerke på videoene og vil koste penger i fremtiden.

Android-utgaven er foreløpig i beta, som betyr at du er nødt til å foreta følgende steg for å prøve den ut:

1. Meld deg inn i denne Google+-gruppen
2. Meld deg som tester her
3. Last ned appen fra Play Butikk. Det kan gå inntil et par timer fra du har meldt deg som tester til du får lastet den ned.

Windows Phone-utgaven finner du i Microsofts app-butikk.

Kinesisk danse-app – den nye nettfarsotten?