Microsoft dobler gratis OneDrive-lagringplass

Frister med 30GB gratis, men bare om du er kjapp.

<b>FORLOKKENDE TILBUD:</b> Nettskytjenestene kjemper om å tilby mest mulig gratis lagringsplass til kundene. Nå er det Microsoft som er på banen med tilbud du ikke kan motstå. Foto: KIRSTI ØSTVANG
FORLOKKENDE TILBUD: Nettskytjenestene kjemper om å tilby mest mulig gratis lagringsplass til kundene. Nå er det Microsoft som er på banen med tilbud du ikke kan motstå. Foto: KIRSTI ØSTVANGVis mer

Kampen om nettlagringskundene er for alvor i gang.

I kjølvannet av lanseringen av iOS 8, hvor mange brukere opplevde å ikke ha nok ledig plass til å installere oppdateringen, har Microsoft valgt å gi sine brukere muligheten å fordoble sin gratis lagringskapasitet fra 15 til 30 GB.

Les også: Så mye koster nettlagringen

Stikk til Apple

- Dette betyr at dere som skal forberede dere på å installere iOS 8 ikke må slette en haug med bilder eller apper for å få plass til oppdatering, skriver Microsoft på freidig vis i et blogginnlegg.

- For dere som kjøper en ny telefon, betyr det at dere kan ta så mange høyoppløselige bilder og videoer som dere vil, uten å måtte bekymre dere over hvor mye lagringsplass dere har, skriver de videre.

Med det siste peker de på det faktum at iPhone 6 og 6 Plus ikke finnes i en 32GB-versjon som tidligere, og at de nye telefonene kun er mulig å få tak i med enten 16, 64 eller 128 GB.

Inngangsmodellen med minst lagringskapasitet er gjerne den mest populære, og i 2014 begynner det å bli i minste laget.

Les også: Slik er Apples nye iPhone 6

OBS! Tidsbegrenset tilbud

SKRU PÅ BILDEBACKUP: For å få dine ekstra gigabyte, må du aktivere denne funksjonen i OneDrive-appen. Men du får mer enn bare 3GB. Foto: KIRSTI ØSTVANG
SKRU PÅ BILDEBACKUP: For å få dine ekstra gigabyte, må du aktivere denne funksjonen i OneDrive-appen. Men du får mer enn bare 3GB. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer


Tilbudet er bare tilgjengelig i en begrenset tidsperiode mellom nå og slutten av september, og gjelder også for brukere på samtlige plattformer.

For å få 15GB ekstra må du logge inn i OneDrive-appen på iOS, Android eller Windows Phone, og skru på funksjonen for sikkerhetskopiering av kamerabilder.

Dette innebærer at alle bildene du tar med din telefon eller nettbrett lastes opp til Microsofts nettlagringstjeneste.

Når du skal aktivere funksjonen, kan det hende at det står at du bare får 3GB ekstra lagringsplass, men du skal få 15GB som lovet. Det gjorde i hvert fall vi.

Samleside:
NETTLAGRING

Microsoft gir mest gratis

Vi skal ikke lenger enn tilbake til juni til da Microsoft doblet gratisplassen på OneDrive fra 7,5GB til 15GB, ifølge IDG.se.

Google tilbyr også 15GB gratis i sin Drive-tjeneste, mens Dropbox gir deg bare 2GB gratis.

Apple, som i forbindelse med iOS 8-slippet har lansert iCloud Drive, tilbyr 5GB gratis. Norske Jottacloud gjør det samme.

Les også: Nye priser for iCloud