Microsoft Band lansert

Fungerer også med Android- og iOS-produkter.

<strong>MÅLER PULSEN:</strong> Microsoft Band måler pulsen 24 timer i døgnet. Foto: MICROSOFT
MÅLER PULSEN: Microsoft Band måler pulsen 24 timer i døgnet. Foto: MICROSOFT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Markedet for helseduppedingser er stadig voksende. Allerede i 2008 skrev vi om den første Fitbit-enheten, og apropos det, har selskapet nettopp lansert tre nye armbånd, som vi skal ta en nærmere titt på i neste uke på Dinside.

I dag er et imidlertid Microsoft som står på agendaen. De har lansert Microsoft Band; selskapets første treningsarmbånd.

Og mens flere konkurrenter lager produktene kompatible med øvrige produkter fra samme produsent, har Microsoft valgt å støtte både Android, iOS og Windows Phone på sitt nye produkt.

TRE STØRRELSER: Avhengig av tykkelsen på håndleddet ditt, kommer Microsoft Band i tre størrelser.
TRE STØRRELSER: Avhengig av tykkelsen på håndleddet ditt, kommer Microsoft Band i tre størrelser. Vis mer


Pulsmåling 24 timer i døgnet

Armbåndet fra Microsoft måler pulsen kontinuerlig gjennom hele døgnet og bør derfor kunne være i stand til å gi en ganske nøyaktig oversikt over kaloriforbruk. Den teller dessuten skritt og har innebygd GPS slik at du kan legge ut på joggetur uten å ha med telefonen.

Microsoft Band måler også søvnkvaliteten og byr i tillegg på guidede treningssesjoner tilpasset hver enkelt bruker.

Releavante tester:
Fitbit Flex
Sony Smartband
Samsung Gear Fit

Forlengelse av telefonen

Som seg hør og bør i 2014, kommuniserer armbåndet også med telefonen din. Det gjør blant annet at du kan forhåndsvise epost, lese SMS-meldinger og sjekke kalenderen direkte på armbåndet.

I tillegg kan du se øvrige varsler fra telefonen direkte på armbåndet.

SE VARSLER: Microsoft Band kan vise varsler både fra Android-, iOS- og Windows Phone-telefoner.
SE VARSLER: Microsoft Band kan vise varsler både fra Android-, iOS- og Windows Phone-telefoner. Vis mer


For Windows Phone-brukere finnes dessuten Cortana; Microsofts stemmestyringsassistent, slik at du kan snakke til armbåndet for å lage notater, sette alarmer, legge inn avtaler og den slags.

Armbåndet har dessuten en UV-måler som kan måle hvor sterk sola er, på samme måte som den vi finner i Samsung Galaxy Note 4.

Dessuten har Microsoft et samarbeid med flere helseapp-aktører, som RunKeeper og MyFitnessPal, slik at data fra armbåndet kan brukes i disse appene.

TEST: De beste løpeappene

HELSE-APP: Data fra armbåndet kan vises i Microsoft Health, men det kan også brukes mot tredjeparter som MyFitnessPal og RunKeeper.
HELSE-APP: Data fra armbåndet kan vises i Microsoft Health, men det kan også brukes mot tredjeparter som MyFitnessPal og RunKeeper. Vis mer


To døgn batteri

Microsoft oppgir 48 timers batteritid ved «normal» bruk, men presiserer at GPS-funksjonaliteten vil trekke ekstra med strøm. Skjermen er 1,4 tommer stor med en oppløsning på 320x106 piksler, og enheten lades i en magnetisk krybbe (cirka halvannen time for 0-100-lading).

Dessuten er enheten støv- og vanntett, med IP67-sertifisering, som betyr at den skal kunne overleve én meter vanndybde i inntil 30 minutter. Likevel presiserer Microsoft at enheten ikke bør brukes i dusjen eller i forbindelse med svømming.

Les også: Problemet med smartklokker

Armbåndet kommer i tre utgaver, basert på høyden på håndleddet ditt (og ikke omkretsen). Størrelsene er 39, 41 og 49 millimeter. Samtlige utgaver koster 200 dollar i USA.

Vi har spurt Microsoft Norge om norsk pris og lansering, men vi har foreløpig ikke fått noe svar. Artikkelen oppdateres når vi hører noe.

Mer informasjon finner du hos Microsoft.