Micro USB og Lightning-kabel i ett

Kjekt for deg som både har et nyere Apple-produkt og en telefon fra et annet selskap.

<strong>TO-I-EN:</strong> Denne kabelen fra Dodocool kan brukes til å lade flere typer mobiltelefoner og nettbrett. Foto: Produsenten
TO-I-EN: Denne kabelen fra Dodocool kan brukes til å lade flere typer mobiltelefoner og nettbrett. Foto: ProdusentenVis mer

Mens alle mobilprodusenter bruker Micro USB-kabler for å lade mobiltelefoner og nettbrett, har Apple sin egen Lightning-kabel, som erstattet den store 30-pin-kabelen da iPhone 5 ble lansert. Den er nå å finne i de siste generasjonene av både iPhone, iPad og iPod Touch.

Det betyr at du også trenger to ladekabler dersom du både eier et nyere iOS-produkt og en telefon/nettbrett fra en annen produsent.

Les også: Lei av at kablene faller på gulvet?

Dodocool har imidlertid remediet – en micro USB-kabel med en ekstra hette som du kan tre på for å gjøre den til en Lightning-kabel.

Dermed klarer du deg med én kabel mindre i sekken når du er på tur. Merk imidlertid at man ikke kan lade to enheter samtidig.

Kabelen fra Dodocool er Apple-sertifisert, og skaperne skryter av at den er tykkere enn en vanlig USB-kabel og mer fleksibel. Den måler én meter i lengden og kan bestilles blant annet fra Amazon.co.uk, der den i skrivende stund kommer på 186 kroner inkludert frakt til Norge.

Les også: Dockboss lar deg koble andre enheter til iPhone-dock