Mest skjerm i forhold til størrelsen

Huawei på toppen av listen.

<strong>MYE SKJERM:</strong> På Huawei Ascend Mate 7 (til høyre) utgør skjermen 78% av den totale flaten. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN/PHONEARENA
MYE SKJERM: På Huawei Ascend Mate 7 (til høyre) utgør skjermen 78% av den totale flaten. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN/PHONEARENAVis mer

Rett over nyttår refererte vi til statistikk som viste hvor mye av mobiltelefonen som faktisk var skjerm; altså skjermarealet dividert på det totale arealet av telefonens overflate.

På den tiden var det LG G2 som toppet listen, der skjermen utgjorde 75,2 prosent av fotavtrykket. Nederst på listen fant vi iPhone 3GS, 4 og 4s, med henholdsvis 50,8 prosent, 54 prosent og 54 prosent skjerm.

iPhone 5 og 5s scoret riktignok bedre, men var fortsatt langt nede på listen med sine 60 prosent.

Huawei på toppen

Vi har gjort det samme regnestykket med alle telefonmodellene vi har testet i år, inkludert Huawei Ascend Mate 7, som vi har på testbenken i disse dager (test kommer senere denne uka).

MYE SKJERM: Drøye 78% av forsiden på Huawei Ascend P7 er skjerm. Foto: KIRSTI ØSTVANG
MYE SKJERM: Drøye 78% av forsiden på Huawei Ascend P7 er skjerm. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer


Og det er faktisk nevnte telefon som topper listen – en 6" skjerm i 16:9-format plassert på en telefon som måler 15,7x8,1 centimeter gir nemlig et skjermareal som utgjør hele 78,04 prosent av det totale arealet i følge våre utregninger. Huawei oppgir riktignok 83 prosent, men vi mistenker at de da har tatt med de sorte kantene som strengt tatt ikke er skjerm.

Tett bak kommer LG-telefonene G3 og G Flex (76,41 prosent og 75,78 prosent), mens Samsung kaprer fjerdeplassen med sin Note 4, der skjermen står for 73,62 prosent av det totale arealet.

Under kan du se hvordan listen fortoner seg:

HVOR MYE UTGJØR SKJERMEN? Utregningene er basert på oppgitt skjermstørrelse og høyde/bredde fra produsentene. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
HVOR MYE UTGJØR SKJERMEN? Utregningene er basert på oppgitt skjermstørrelse og høyde/bredde fra produsentene. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer


Hva med iPhone?

Dette er ikke en gren iPhone gjør det godt i, og Apples telefoner må avfinne seg med å komme ganske langt ned på listen.

En hjem-knapp på utsiden av skjermen, i tillegg til at telefonene er tynne, gjør sitt til at arealet rundt skjermen blir større, og mens iPhone 6 Plus får 67,67 prosent, gjør iPhone 6 det svakest av toppmodellene, med et skjermareal på 65,8 prosent av den totale flaten.

Dinsides mobiltester