Nattmodus i Messenger

Messenger har et «easter egg». Slik åpner du det

Gjør Messenger mer behagelig å bruke om natten.

MØRKT: Det er veldig godt gjemt, men det finnes et triks for å låse opp nattmodus på Facebook Messenger. Foto: Pål Joakim Pollen
MØRKT: Det er veldig godt gjemt, men det finnes et triks for å låse opp nattmodus på Facebook Messenger. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Oppdatert 16.04.19: Nå trenger du ikke lenger bruke det «hemmelige» trikset ved å sende en en måne (🌙) til en av kontaktene dine for å aktivere nattmodus i Facebook Messenger.

Funksjonen er nå offisielt tilgjengelig, og du finner den ved å trykke på profilbildet ditt i Messenger-appen, og så er det bare å skru på bryteren ved siden av Nattmodus, som er det øverste valget.

«Alle» lanserer nattmodus

En stadig økende trend er en egen nattmodus for nettsteder og apper, der de typiske hvite bakgrunnsfargene erstattes med mørke, som er mer komfortabelt å se på når det er mørkt rundt deg.

Blant annet har YouTube en egen mørkemodus, MacOS Mojave har det, iOS har mulighet og Samsungs nye Android-grensesnitt, OneUI har nå fått det, der du også kan velge om det automatisk skal aktiveres når sola ikke er oppe.

Og nå har Facebook kommet med sin variant i Messenger-meldingstjenesten.

Godt skjult

Den innstillingen er ikke lett å finne, for foreløpig er den rett og slett gjemt i appen og må låses opp via et lite «easter egg», som det kalles.

Send en måne, og så spretter denne meldingen opp.
Send en måne, og så spretter denne meldingen opp. Vis mer

Oppskriften er såre enkel. Send en måne (🌙) til en av kontaktene dine, og vips, så har du låst opp muligheten for å velge nattmodus.

Det gjør du i appens innstillinger, som du kan åpne ved å trykke på knappen som spretter opp, eller ved å trykke på profilbildet ditt i Messenger-innboksen.

Med nattmodus blir Messenger mer behagelig å bruke i mørket.
Med nattmodus blir Messenger mer behagelig å bruke i mørket. Vis mer

Vil du hoppe tilbake til lys modus, flipper du bare bryteren tilbake. Det ser dessverre ikke ut til å være mulig å tidsstyre dette, så du må selv skru det av og på.

Artikkelen ble opprinnelig publisert 5. mars, men oppdatert 16. april 2019.