Vi er så fornøyde med Mercury Browser Pro at den har blitt vår foretrukne nettleser på iPad.
Vi er så fornøyde med Mercury Browser Pro at den har blitt vår foretrukne nettleser på iPad.Vis mer

Mercury Browser Pro for iOS

Har du lyst på en mer avansert nettleser for iPad eller iPhone, er denne vel verdt et forsøk.

De aller fleste iOS-brukere sverger fortsatt til Safari, standardnettleseren som ligger forhåndsinstallert når du tar enheten i bruk.

Blant de som besøkte DinSide fra iPad den siste måneden er for eksempel Safari-andelen på nesten 95 prosent, der resten i praksis er fra Chrome, som ble lansert for iOS tidligere i sommer.

Mercury Browser Pro (App Store, gratis) er også en nettleser som i våre øyne fortjener oppmerksomhet, og den har faktisk vunnet nettleserplassen nederst på docken på undertegnedes iPad.

Nettleseren er rask i bruk og byr på et rikt utvalg av funksjoner. Dessuten kan den synkroniseres både med Firefox og Chrome dersom du bruker disse på PC-en, slik at historikk, bokmerker og så videre speiles på tvers av enhetene.

Under ser du noen skjermbilder fra Mercury Browser Pro, med kommentarer:

Mercury Browser Pro lar seg også skreddersy utseendemessig der du kan velge tema for topplinjen. Her har vi brukt "silver". Du kan ha inntil ti faner åpne samtidig og bytte mellom dem ved å sveipe to fingre til høyre eller venstre. Vil du bruke noe annet enn Google, kan du også velge andre søkemotorer til høyre. I dette skjermbildet har vi også aktivert menyen nederst, som lar deg åpne/lukke faner, navigere etc.
Et trykk på denne knappen henter frem menyen. Som du ser kan du slå av og på verktøylinjer, velge fullskjerm, privat modus etc. Merk at du også kan endre skriftstørrelsen.
Her er menyen for hva som skal skje når du gjør bevegelser med flere fingre.
Holder du fingeren nede på ikonet nederst til høyre, kan du velge hvilke ikoner som skal vises på den nederste linja.
Holder du fingeren nede på en lenke, kan du for eksempel åpne den i en ny fane eller direkte i «reader»-modus.
Speed dial er tilgjengelig når du åpner en ny fane, og her velger du selv hvilke nettsteder du vi ha snarvei til.
Via den innebygde RSS-leseren kan du se de siste sakene fra favorittnettstedene dine i et rent og pent format.


Rik på funksjoner

Mercury Browser Pro har mange finesser, og vi liker også hvordan utviklerne har gjort en ganske avansert nettleser ganske lett å bruke. Her er noen av høydepunktene:

 • Flerberøringssnarveier - Nettleseren har snarveier for å sveipe i ulike retninger med to fingre, «prikke» med to fingre ulike steder på skjermen og så videre. Du kan selv velge hva som skal skje ved bruk av ulike fingerkombinasjoner, men standard er for eksempel at tofingersveip til høyre bytter til neste fane, mens prikking med to fingre nede i vinduet skroller til bunnen av siden.
 • Filbehandler - Du kan laste ned filer via nettleseren, og deretter se på dem, eller dele fra den innebygde filbehandleren. Flere filer kan lastes ned av gangen, og du kan også pause og gjenoppta nedlasting. I tillegg er Dropbox integrert, slik at du kan sende filer direkte til Dropbox-kontoen.
  Slik bruker du Dropbox smartere
 • Synkronisering med Chrome og Firefox – Gjør at nettleserhistorikk, bokmerker og lignende speiles på begge enhetene, noe som er praktisk hvis du bruker en av disse nettleserne på PC-en eller en annen mobil enhet.
 • Fullskjermmodus - Fjerner topplinjen med faner, adressefelt og så videre, og lar deg bruke hele skjermen til å surfe med. Ekstra kjekt når nettleseren støtter flerberøringssnarveier.
 • Passordbeskyttelse - Du kan beskytte hele appen med en PIN-kode slik at du får ha surfingen i fred. Mercury Browser Pro støtter også privat modus, der nettleseren ikke tar vare på verken informasjonskapsler eller historikk fra den private sesjonen.
 • Hurtigstart - Egen startside med ikoner for nettsidene du besøker mest. Disse tilpasser du selv, altså på samme måte som «Speed Dial» som Opera introduserte for noen år siden.
 • Utskrift og «reader» - På samme måte som i Safari kan du, etter å ha lastet nettsiden, se en mer leservennlig utgave der kun teksten i artikkelen står i sentrum. Mercury støtter også trådløs utskrift dersom du har en slik skriver i nettverket.
 • Skrollfelt - Om du vil kan du aktivere skrollfeltet, slik at du raskt kan bevege deg opp og ned nettsider framfor å sveipe deg i hjel.
 • RSS-leser - Lar deg legge til nettsteder du er interessert i og se de siste overskriftene fra dem. Les også: Slik virker RSS (fra 2005)
Og mer til.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Synes du nettleseren så fin ut, er den i skrivende stund (2. november 2012) gratis å laste ned fra App Store: Mercury Browser Pro

Vi anbefaler deg i hvert fall å prøve!