LG Optimus 3D brakte tredimensjonale menyer til telefonen, uten bruk av briller. Vi var ble ikke helt overbevist, men kanskje etterfølgeren blir bedre?
LG Optimus 3D brakte tredimensjonale menyer til telefonen, uten bruk av briller. Vi var ble ikke helt overbevist, men kanskje etterfølgeren blir bedre?Vis mer

– Men 3D på mobiler var ikke dødt

LG har en ny 3D-modell i emning, ifølge kilde.

I fjor lanserte LG sin første mobil med 3D-funksjon, altså at den hadde en skjerm som kunne vise tredimensjonale menyer uten spesielle briller, en mulighet som Nintendo først introduserte med sin 3DS-konsoll. Det var også mulig å ta bilder og filme i 3D.

Vi belønnet telefonen med terningkast fire.

Satser fremdeles

Nå kan det se ut til at LG ikke har tenkt å la teknologien ligge, selv om 3D mest av alt kunne oppleves som et gimmick. Det har lekket bilder av en ny modell i serien, og stemmer ryktene, kan den også være riktig så interessant.

Det er nettstedet Pocketnow som bringer spekulasjonene, og i følge deres kilder er blant annet prosessoren blitt oppgradert. Klokkefrekvensen økes fra 1.0 GHz til 1.2 GHz, og det er fortsatt to kjerner vi snakker om her.

 Foto: PocketNow.com
Foto: PocketNow.com Vis mer


Skjermen skal ha samme størrelse (4.3 tommer) og oppløsning, men bruker nå den mer lyssterke NOVA-teknologien til LG.

Nye funksjoner, mer håndterlig

Videre sies det at mobilen skal kunne konvertere 2D-materiale til 3D. Det blir spennende å se om det for eksempel gjelder menyene også.

Til slutt skal hele mobilen være tynnere - under 10 millimeter på det tykkeste. Det er hyggelig - den opprinnelige modellen var tross alt noe lubben.

De to kameraene som kreves for å ta 3D-bilder skal imidlertid beholde samme oppløsning (fem megapiksler), og utover dette ventes det støtte for NFC, 8 GB lagringsplass - og minnekortplass, og rik trådløs funksjonalitet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dessverre hevdes det at operativsystemet fortsatt er Android Gingerbread, med andre ord ikke den mest moderne versjonen av OSet, i disse Ice Cream Sandwich-dager. Ice Cream Sandwich, også kjent som Android 4.0, rulles for tiden ut til stadig flere mobiltelefoner. Mobilen skal vises frem på Mobile World Congress i Barcelona i slutten av februar (igjen, i følge disse ubekreftede ryktene), der DinSide vil være tilstede. Så vi følger naturligvis med.