Huawei Mate 9 lansert

Med Porsche-design blir den dyrere enn iPhone 7 Plus ...

… men den vanlige utgaven har heldigvis en hyggeligere prislapp.

NY TOPPMODELL: Huawei Mate 9 kommer i en spesialutgave som koster over 12.000 kroner. Foto: Huawei
NY TOPPMODELL: Huawei Mate 9 kommer i en spesialutgave som koster over 12.000 kroner. Foto: Huawei Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Huawei dro sløret av sin nye toppmodell, Mate 9, på en pressekonferanse i München torsdag kveld.

Telefonen blir arvtakeren til Mate 8, som vi var meget godt fornøyde med da vi testet den tidligere i år.

Først ut med ny Kirin-prosessor

Dette blir Huaweis første telefon som kommer med selskapets egenproduserte Kirin 960-prosessor. Den er 18 prosent raskere enn den som brukes i eksisterende telefoner, mens grafikkbrikken har fått en kraftig oppgradering og er nå 180 prosent raskere.

Akkurat det er verdt å sette pris på, for grafikkmessig har Huawei-telefonene vært et stykke bak de beste i klassen.

PORSCHE-UTGAVE: Dette er Porsche-utgaven med buede skjermkanter. Foto: Huawei
PORSCHE-UTGAVE: Dette er Porsche-utgaven med buede skjermkanter. Foto: Huawei Vis mer

Mate 9 har også LPDDR4-arbeidsminne, UFS 2.1 flashminne og støtte for Vulkan (grafikkbibliotek som gir bedre spillytelse) – med andre ord bør det være mye å glede seg til maskinvaremessig her.

På kamerafronten har Huawei også her to kameraer på baksiden slik vi så i både P9, P9 Plus og Honor 8, men oppløsningen på sort/hvitt-kameraet er nå 20 megapiksler og kameraet har fått optisk bildestabilisering. Frontkameraet har åtte megapiksler og autofokus.

Fingeravtrykksleseren på baksiden skal være 20 prosent raskere enn den fra Mate 8.

Kunstig intelligens skal gi ekstra fart

DOBBELT KAMERA: Huawei har biffet opp kameraløsningen fra tidligere modeller med optisk bildestabilisering og høyere oppløsning på sort/hvitt-sensoren. Foto: Huawei
DOBBELT KAMERA: Huawei har biffet opp kameraløsningen fra tidligere modeller med optisk bildestabilisering og høyere oppløsning på sort/hvitt-sensoren. Foto: Huawei Vis mer

Mate 9 kommer med den siste Android-utgaven, Nougat, ut av boksen og Huawei har jobbet med kunstig intelligens som skal lære seg hvordan brukeren bruker telefonen og tilpasse ytelsen deretter.

Har du for eksempel en tendens til å åpne Instagram etter at du har dratt igjennom dagens snapstories, vil maskinvaren allerede ha forberedet de nødvendige ressursene slik at neste app kan startes kjapt.

Skjermen er for øvrig 5,9 tommer over diagonalen (full HD) og batteriet 4.000 mAh. Huawei-telefonen støtter også kinesernes nye SuperCharge-teknologi, som med 4,5V og 5A er i stand til å lade batteriet fra 0-58 prosent på bare en halvtime.

Egen Porsche-utgave

Mens den vanlige utgaven av Mate 9 kommer med 64 GB internminne (og minnekortstøtte), kommer det også en luksusutgave i begrenset opplag.

Den er designet i samarbeid med Porsche og har buede skjermkanter à la Samsungs Edge-modeller, med 2560x1440-oppløsning. Denne utgaven har 256 GB internminne, 6GB arbeidsminne og lander på 12.500 kroner.

Mate 9 i vanlig utgave vil koste 699 euro, eller rundt 6.400 kroner.

LES OGSÅ:
Xiaomi Mix har svært tynn ramme
Seks mobiltelefoner som skiller seg ut i mengden