Maskinvare og system

Det var ikke mulig å komme til annet enn de ferdige menyvalgene, og vi hadde heller ikke tillatelse til å slå av maskinen fra startmenyen. Vi fant da nettbryteren og slo av strømmen.

Under ny oppstart viste det seg av PCen var en 200 MHz Pentium MMX med 64 MB minne som kjørte Windows NT 4.

Dette er ikke spesielt imponerende, men løsningen fungerte likevel helt fint. Vi fikk gjort jobben vår, bortsett fra å overføre digitale bilder.

Som underholdningsmaskin er ikke en slik maskin egnet til annet enn de enkleste spill, beregnet på mindre barn. Skyte og kjørespill kan du bare glemme.

Under utvikling

Vi tok kontakt med firmaet [email protected] Scandinavia, som står bak systemet, og spurte hva som kan ventes i fremtidige utgaver av dette konseptet.

I følge selskapet er det raskere, nettverksbaserte løsninger underveis, for tilknytning til Internett. Her vil det muligens bli forskjellige alternativer, og vi antar at dette bli ISDN-baserte eller kabelbaserte løsninger. Dette avhenger igjen av infrastrukturen på de enkelte hoteller.

Også maskintypen vil bli modernisert, og det vil komme mer kompakte løsninger som kan brukes i forbindelse med allerede installerte møbler. Her snakkes det om en flatskjerm med PCen bygget inn i foten, som kan plasseres nær sagt på hva som helst av små hotellskrivebord.

Vår mening

Løsningen virket svært gjennomarbeidet, både når det gjaldt selve møbelet, maskinvaren og programvaren.

Systemet og programvaren virket svært så solid. Det er ikke mulig for hvem som helst å rote til systemet, hvilket gjør at det i praksis er vedlikeholdsfritt og oppegående til enhver tid.

Det eneste vi savnet var en raskere Internett-forbindelse og muligheter for innlesing av data fra digitalkamera via en kortleser med adapter for Smartmedia og CompactFlash. Vi nevnte dette for en representant i [email protected], som skulle bringe dette videre.

Et annet alternativ som hotellene burde vurdere, er 10/100 Mbit nettverkskontakt i enkelte rom, hvor gjestene kan koble til sin egen bærbare PC med nettverkskort og DHCP, og få tilgang til Internett via hotellets nettverk. Dette er teknisk sett en rimelig og grei løsning og krever verken mye maskinvare eller vedlikehold.

Det er ikke tvil om at vi ville valgt det hotellet som tilbød muligheten til å koble til egen PC med nettverkskort, hvis vi hadde hatt valget.