Mapper i mapper på iOS

Dette trikset lar deg gjøre det Apple ikke lar deg få lov til.

<strong>SMART TRIKS:</strong> Vil du putte mapper i mapper på iOS-hjemskjermen er det mulig om du gjør det på denne måten. Foto: VIDEOSDEBARRAQUITO/YOUTUBE
SMART TRIKS: Vil du putte mapper i mapper på iOS-hjemskjermen er det mulig om du gjør det på denne måten. Foto: VIDEOSDEBARRAQUITO/YOUTUBEVis mer

I motsetning til både Android og Windows Phone, er det slik på iOS at alle app-ikoner må ligge på hjemskjermen, altså den som vises når du trykker på «hjem»-knappen på telefonen.

Laster du ned mange apper kan det fort bli rotete. Heldigvis har du muligheten til å opprette mapper og dermed samle relaterte apper bak ett ikon, slik at de ikke opptar like mye plass på hjemskjermen.

LES OGSÅ: Slik organiserer du iPhone-hjemskjermen

Men hva med mapper i mapper?

En ting som dog ikke er mulig sånn helt uten videre er å putte en mappe i en annen mappe; eksempelvis at du har en mappe kalt «spill» og så mapper inni den igjen med «hjernetrim», «bilspill» eller hva det måtte være.

YouTube-brukeren videosdebarraquito har imidlertid fått det til, og i videoen under demonstreres hvordan du kan gjøre det samme.

Trikset innebærer at du først må aktivere «redusér bevegelser»-innstillingene under tilgjengelighetsmenyen. Deretter plasserer du mappen du ønsker å putte andre mapper inni på den nederste linjen for så å trykke så fort på den at telefonen begynner å henge litt etter. Da rekker du akkurat å ta tak i en mappe og flytte den inn.

LES OGSÅ: 11 kjekke iPhone-triks

Én liten svakhet

Merk dog at du ikke får lagt til nye ikoner i en undermappe – da må du først dra den ut på «skrivebordet» igjen og flytte inn ønskede ikoner før du gjør trikset på nytt.

Her ser du hvordan det hele foregår:

I følge Businessinsider skal det også fungere med siste versjon av iOS, 8.1.3.