HTML5: Windows Phone 7 Mango støtter HTML5-lyd, fra for eksempel den norske musikktjenesten Beat. Det vil blant annet si at du kan styre musikken du spiller fra nettstedet på låsskjermen.  Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
HTML5: Windows Phone 7 Mango støtter HTML5-lyd, fra for eksempel den norske musikktjenesten Beat. Det vil blant annet si at du kan styre musikken du spiller fra nettstedet på låsskjermen. Foto: Ole Petter Baugerød StokkeVis mer

Mango på norsk er klar

Men Microsoft nekter å røpe når du kan få det.

Microsofts Windows Phone 7 er ennå ikke offisielt lansert i Norge, til tross for at telefonene selges.

Derfor ber selskapet oss om å vente på versjon 7.5, også kalt Mango. Denne skal blant annet gi nordmenn tilgang på app-butikk og norsk språk.

Les også: Derfor må du vente med Windows Phone 7

Microsoft Norge bekrefter nå at den norske versjonen av Mango er klar.

Hemmelig slipp

Nye Windows Phone 7-telefoner vil ha Mango installert.

Men ettersom Mango strengt tatt bare er en oppdatering av operativsystemet, vil alle som allerede har Windows Phone 7 også få den fruktige nyheten.

- Men når?

- Det vet jeg ikke, hevder løsningsarkitekt Arif Shafique i Microsoft overfor DinSide.

Heller ikke kommunikasjonsdirektør Christine Korme vil si noe om når Mango slippes.

NORSK: Nå som Windows Phone 7 lanseres skikkelig i Norge håper Microsoft på flere norske apps. Allerede finner vi blant annet Yr- og Trafikanten-apps. Her er en NRK-prototype de håper kringkasteren vil gå med på å gi ut.  Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
NORSK: Nå som Windows Phone 7 lanseres skikkelig i Norge håper Microsoft på flere norske apps. Allerede finner vi blant annet Yr- og Trafikanten-apps. Her er en NRK-prototype de håper kringkasteren vil gå med på å gi ut. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer


Kan ta mer tid

Etter at Microsoft har sluppet oppdateringen, er det opp til telefonprodusentene å rulle den ut til sine telefoner. Android-brukere har allerede dårlig erfaring med hvor lang tid det kan ta fra Google slipper en oppdatering til de får den i hånden.

Om Windows Phone 7-brukerne får en liknende erfaring vil tiden vise.

Her er HTCs nye Mango-telefoner

Nå som Mango kommer til Norge vil også plattformen bli offisielt sluppet her til lands. Microsoft regner med å kjøre diverse reklamekampanjer, og vil nok trenge den hjelpen de kan få for å hale innpå konkurrenter som allerede har spist seg godt inn i det norske markedet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

DinSide tester nå

Når det gjelder nyhetene i Mango er det mye å se frem til. Windows Phone 7 er nå et operativsystem som virkelig fortjener oppmerksomhet her til lands.

Da vi besøkte Microsoft denne uken for å motta Mango-telefoner for test, fikk vi ikke lov til hverken ta bilder eller filme den nye versjonen. Men vi kan røpe at det vi så var veldig lovende.

Den norske oversettelsen ser fin ut, det norske tastaturet fungerer utmerket, tilgang til app-butikk er selvsagt en selvfølge og multitaskingen er både glatt og pen.

DinSide har en Mango-telefon i redaksjonen, og kommer tilbake med mer når Microsofts sperrefrister går ut. Nøyaktig når det er, kan selskapet heller ikke si noe om.

Vi har prøvd Windows 8 - og slik gjør du det samme