Fester du OneMoreFace på telefonen din, kan du bruke kameraet på baksiden som om det var montert på forsiden. Foto: Ciccaresedesign
Fester du OneMoreFace på telefonen din, kan du bruke kameraet på baksiden som om det var montert på forsiden. Foto: CiccaresedesignVis mer

Mangler du kamera på begge sider?

Denne kjekke løsningen fikser problemet for deg.

Videosamtaler på mobiltelefonen er spådd å ta av, og tradisjonell tankegang har vært at du trenger to kameraer på telefonen - ett bak, til å ta bilder med, og ett på fremsiden slik at du kan sende bilder av ansiktet ditt til den du prater med.

Men hva om du sitter på en eldre modell, uten kamera på fremsiden? Det blir unektelig litt klønete å se samtalpartneren samtidig med at vedkommende ser deg.

Eller vent nå litt. Speilet er jo oppfunnet!

Nettopp det har Ciccarese Design tenkt på, og selskapet har nå laget en OneMoreFace – en innretning som skal kunne brukes på flere telefoner.

Konseptet er ganske enkelt. Du klipser en liten dings på telefonen som består av to vinklede speil, og dermed kan kameraet bak på telefonen heller filme deg enn det som er foran deg. Med andre ord blir det mulig å føre videosamtaler selv om telefonen din kun har kamera på baksiden.

Les også: Styr hele hjemmekinoen med iPhone

I følge Ciccarese vil enheten snart komme i salg og fungere mot flere telefoner. Dermed er det duket for at for eksempel også iPhone 3G(S)-brukere kan bruke FaceTime (Apples tjeneste for videotelefoni); i hvert fall hardwaremessig.

Smart, eller hva?

Artikkelen fortsetter under annonsen