Mahogny-PC installert på hotellrommet

Et hotellrom med ferdig installert PC er attraktivt for mange reisende, både i forbindelse med forretninger og ferie. På en liten reise i forrige uke stiftet vi bekjentskap med en av de nyeste variantene av en slik løsning.

Mahogny-PC installert på hotellrommet

  1. Maskinvare og system

I forbindelse med en reise til Arendal, overnattet vi på Clarion Tyholmen Hotell hvor de nylig har fått installert PCer på en del rom. PCene har både Internett og vanlige kontorprogrammer klare til bruk, og tjenesten koster bare 130 kroner i døgnet, inkludert fri bruk av Internett.

Vi bestemte oss for å satse på denne løsningen.

Innebygget i skrivebordet

Ved innsjekking, fikk vi tildelt et Smartkort som var nøkkelen til bruk av PCen. Hotellrommet var utstyrt med et pent skrivebord i klassisk utførelse, med en LCD-flatskjerm plassert på bordflaten. Maskinen var tydeligvis slått på, siden det var bilde på skjermen. Det lå også en pen trykksak på bordet med greie instrukser for hvordan man skulle ta PCen i bruk.

Tastatur og trådløs mus befant seg i den store skrivebordsskuffen, og ved et enkelt håndgrep kunne fronten av skuffen felles ned. Dette ga helt grei adkomst, men det fantes ingen musematte. Dette var ikke kritisk for vårt bruk, men burde ha vært på plass.

Skjermen var behagelig, som moderne flatskjermer flest, men ledningene som forsvant under høyre side av bordplaten var litt korte. Vi ville helst kunnet plassere skjermen fritt på bordflaten.

Øverst i skuffeseksjonen under skrivebordet fant vi Smartkortleseren, diskettstasjon og CD-ROM-leser.

I skuffen under fant vi en pakke med papir, og i det underste skapet sto det en liten laserskriver.

I bruk

Det var ingen respons på verken museklikk eller tastetrykk før vi satte inn Smartkortet. Da vi satte inn dette, dukket det opp en avtale som inneholdt ett eller annet juridisk, som vi tok for god fisk og godkjente uten nærmere gjennomlesing.

Det var ingen vanlig Windows-skrivebordsflate på skjermen, men en egen startmeny. Har fant vi Microsoft Office 97 og Internett Explorer 4.

Vi startet IE 4 og hørte svakt den kjente lyden av et modem som ringer opp. Det tok ikke lang tid før forbindelsen var opprettet og vi var på nett. Forbindelsen var fullt brukbar, men ikke imponerende. For kommunikasjon med interne systemer fungerte forbindelsen helt tilfredsstillende, men for mer krevende og avansert underholdning blir den noe treg.

Sammenlignet med å bruke egen bærbar PC med modem, er denne løsningen akkurat like god når det gjelder ytelse. Men heller ikke bedre.

Vi var også innom Word 97 og Excel, som fungerte som forventet. Her vil man selvsagt kunne savne egne dokumentmaler og ordlister, men det er det lite å gjøre med.

Vi ble jevnlig minnet på å lagre dokumentene vi holdt på med i Office. Da vi var ferdige med jobben, fikk vi muligheten til å lagre dataene våre på diskett, slette dem eller lagre dem på den interne harddisken inntil videre.

Det var derimot ikke mulig å installere programvare på PCen for å overføre bilder fra vårt digitale kamera og sende filene som vedlegg til epost, noe som ikke kom som en stor overraskelse.

Maskinvare og system