Med Hotkeys kan du sende tastatursnarveier fra iPad til OS X.
Med Hotkeys kan du sende tastatursnarveier fra iPad til OS X.Vis mer

Mac-snarveier fra iPad-skjermen

Med Hotkeys kan du bruke iPad som en slags fjernkontroll til Macen.

De fleste Mac-brukere har fått teken på enkelte snarveier, som cmd-c for å kopiere tekst og cmd-v for å lime inn. Verre er det kanskje med snarveien for å ta et skjermbilde av hele skjermen (cmd-shift-3), eller å gå direkte til nedlastinger-mappen i Finder (cmd-option-l).

For ikke å snakke om de utallige snarveiene i Photshop eller hva det måtte være.

Les også: 20 smarte Mac-triks for nybegynnere

iPad som fjernkontroll

Men med Hotkeys installert både på Macen og iPaden, kan du nå bruke iPaden som en slags fjernkontroll, som da i praksis sender tastekombinasjoner til datamaskinen.

Litt av poenget er imidlertid at du ikke trenger å huske disse tastatursnarveiene – du kan for eksempel lage deg en knapp som du døper «skjermbilde», og så definere at den skal sende cmd-shift-3 til Macen. Dermed tas det et skjermbilde direkte om du trykker på skjermbilde-knappen.

En fordel er også at du kan definere flere sett med tastekombinasjoner, slik at du da enkelt kan bytte mellom generelle OSX-snarveier, Photoshop, epost-programmet ditt eller hva det måtte være.

SAMLESIDE:

Produktivitet

Gratis!

Installeringen er såre enkel – du laster ned Hotkeys for Mac (Mac app store, gratis) og starter det, samt Hotkeys for iPad (App Store, gratis).

Så lenge enhetene befinner seg i det samme trådløse nettverket, er det bare å koble til fra iPaden og sette i gang. Merk at du kun kan sende kombinasjoner av cmd-alt-shift-ctrl og tall/bokstaver – vi skulle gjerne også ha sett muligheten til å definere tekster slik at du f.eks. lett kunne ha puttet inn et standardsvar på en epost eller lignende.

Artikkelen fortsetter under annonsen